Cara Mengkonfigurasi Pendengaran Peribadi pada Roku Anda

Fon kepala wayarles adalah anugerah untuk sesiapa sahaja yang suka menonton TV di sebelah pasangan tidur mereka atau sebagai cara untuk mengelakkan daripada membangunkan anak-anak selepas mereka di atas katil, dan Roku tahu perkara ini. Tetapi daripada memaksa anda keluar dan membeli set fon kepala mahal yang baharu untuk mendapatkan pengalaman mendengar tanpa wayar, syarikat itu telah menyertakan ciri Mendengar Peribadi baharu ke dalam semua peranti mereka yang menjadikannya pantas dan mudah untuk menyalurkan sebarang bunyi daripada TV kegemaran anda rancangan dan filem ke mana-mana set kepala pilihan anda.

Untuk bermula, anda harus mempertimbangkan dua cara berbeza Pendengaran Peribadi dilaksanakan pada peranti Roku dan sama ada peranti anda menyokong persediaan khusus itu atau tidak. Terdapat dua cara Pendengaran Peribadi boleh digunakan: sama ada melalui alat kawalan jauh yang didayakan Pendengaran Peribadi atau melalui apl Roku rasmi pada iOS dan Android. Pada masa ini hanya Roku Ultra dan TV Pintar terpilih yang disepadukan dengan Roku menyokong pilihan untuk “Gunakan Pendengaran Peribadi melalui Alat Jauh Roku anda.”

Jika anda menggunakan Alat Jauh Roku yang didayakan Pendengaran Peribadi, anda hanya perlu palamkan fon kepala pilihan anda ke dalam bicu fon kepala yang anda akan dapati di sisi peranti. Ambil perhatian bahawa alat kawalan jauh Private Listening hanya berfungsi dengan set kepala dan fon telinga berwayar, jadi jika anda ingin menggunakan pilihan Bluetooth, anda perlu menggunakan laluan di bawah.

Kaedah yang lebih biasa digunakan (dan lebih mudah, pada pendapat saya) adalah melalui aplikasi Roku rasmi. Untuk membolehkannya berfungsi melalui telefon atau tablet anda, mulakan dengan pergi ke gedung aplikasi anda dan taip “Roku.”

roku-swasta-mendengar-jauh-2

Pastikan anda memuat turun apl Roku rasmi dan bukan satu daripada banyak, banyak salinan yang muncul di iTunes App Store dan Google Play.

Seterusnya, pastikan peranti yang anda rancang untuk menggunakan Mendengar Peribadi disambungkan ke rangkaian Wi-Fi yang sama seperti Roku anda. Tanpa kedua-dua peranti ini pada rangkaian yang sama, anda tidak akan dapat mengawal Roku anda dengan apl itu mahupun Mendengar Peribadi akan diaktifkan. Sebaik sahaja anda melakukan ini, lancarkan aplikasi Roku dan jika Roku dikesan pada rangkaian yang sama, anda akan disambut dengan skrin berikut.

aplikasi-mendengar-peribadi-roku

Ketik pilihan Jauh di bahagian bawah skrin anda untuk pergi ke alat kawalan jauh Roku sebenar.

Untuk mengaktifkan Mendengar Peribadi pada Roku anda, sahkan dahulu fon kepala yang anda ingin gunakan sama ada dipalamkan ke dalam peranti atau disambungkan melalui Bluetooth. Walau bagaimanapun, satu perkara yang perlu kami amaran apabila menggunakan Bluetooth ialah bergantung pada penjanaan set kepala anda, anda mungkin mengalami ketinggalan audio yang menyahsegerakkan apa yang anda dengar dan apa yang anda lihat pada skrin selama setengah saat atau lebih.

Setelah fon kepala anda disambungkan, cuma ketik ikon fon kepala yang ditunjukkan di bawah untuk menghidupkan Pendengaran Peribadi.

roku-private-listening-remote-enable

Bahagian terbaik tentang menggunakan Pendengaran Peribadi yang bertentangan dengan set kepala wayarles tradisional ialah dengan laluan ini sehingga empat peranti berasingan semuanya boleh disambungkan ke Roku yang sama sekali gus. Ini bermakna jika anda bermalam wayang dengan beberapa rakan di ruang tamu tetapi masih ingin memastikan anak-anak kekal di atas katil, semua orang masih boleh mengeluarkan fon kepala mereka dan menikmati bunyi sekeliling penuh tanpa menjadi terlalu kuat.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Seorang penulis teknologi dengan pengalaman tujuh tahun dalam industri, Chris Stobing telah datang ke MakeTechEasier untuk melakukan satu perkara dan satu perkara sahaja: menjadikan teknologi lebih mudah untuk orang yang memerlukannya!

Hai

Saya mempunyai masalah yang sama di sini, saya tidak melihat bicu fon kepala pada aplikasi saya pada android

Ini tidak nampak, untuk bekerja untuk Amazon perdana. Ada idea kenapa?

Peranti saya menyokong pendengaran peribadi melalui alat kawalan jauh dan saya menyukainya. Saya cuba menggunakan pendengaran peribadi melalui apl pada Android, dan tiada pilihan fon kepala. Saya telah menaik taraf kepada versi terkini. Pilihan itu tidak ada. Boleh tolong tolong?

Pembohongan dan penipuan! Jika TV Roku anda menggunakan input HDMI, yang saya pasti ia adalah untuk 99% daripada semua yang dilakukan pada TV hari ini, maka pendengaran peribadi TIDAK akan berfungsi. Satu-satunya masa ini berfungsi adalah jika anda menggunakan aplikasi tontonan pada Roku TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *