Cara menghidupkan Safari Reader View pada iPhone (Dikemas kini untuk iOS 15)

Mod pembaca dalam Safari pada iPhone atau iPad membolehkan anda membaca halaman web tanpa gangguan tanpa iklan, navigasi dan item menjengkelkan lain. Ia memberi anda pengalaman membaca yang bersih, mesra mudah alih dan boleh disesuaikan.

Dengan paparan Pembaca, anda boleh menukar jenis fon, warna latar belakang dan menambah atau mengurangkan saiz teks untuk bacaan yang selesa mengikut keutamaan anda. Mari kita lihat cara menghidupkan paparan pembaca Safari pada iPhone yang menjalankan iOS 15 atau 14.

Catatan: Mod Pembaca berfungsi paling baik pada artikel sebenar dan bukan halaman utama atau halaman kategori tapak web.

Anda harus tahu bahawa tidak semua tapak web dan halaman web akan menyokong ini. Untuk keluar dari mod Pembaca, ketik pada AA dan kemudian ketik Sembunyikan Paparan Pembaca untuk mematikannya.

Mulai sekarang, tapak web khusus ini akan sentiasa dibuka dalam paparan Pembaca. Untuk melumpuhkan mod pembaca Safari automatik, ikut langkah yang sama dan matikan suis dalam langkah 4. Anda juga boleh melakukannya daripada apl Tetapan.

Mulai sekarang, semua tapak web dalam Safari (jika serasi) akan dibuka dalam paparan Pembaca. Dalam langkah 4, jika anda tidak melihat Semua Laman Web tetapi Laman Web Lainkemudian hidupkannya.Dayakan Mod Pembaca Secara Automatik dalam iOS 13 Safari pada iPhone

Untuk melumpuhkan mod pembaca Safari automatik untuk semua tapak web, ikut kaedah di atas dan matikan togol dalam langkah 4. Jika perubahan tidak berkuat kuasa, mulakan semula peranti anda.

Mod Pembaca dalam iOS 12 sama mudah untuk didayakan seperti penggantinya. Berikut ialah cara untuk mendayakan paparan pembaca Safari.

Untuk keluar daripada mod Pembaca, ketik pada Ikon yang sama sekali lagi.

Untuk mendayakan paparan Pembaca secara automatik pada tapak semasa atau semua tapak web, sentuh dan tahan butang Pembaca dan kemudian pilih pilihan pilihan.

Itu sahaja kalian!

Ini adalah cara untuk mendayakan dan melumpuhkan paparan Pembaca Safari pada iPhone atau iPad. Anda juga boleh menggunakannya dalam Safari pada Mac. Ada soalan, letakkan dalam komen di bawah.

Anda juga mungkin ingin melihat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *