Cara menggunakan Pintasan Kebolehcapaian pada Apple Watch dalam watchOS 7

Pintasan Kebolehcapaian pada Apple Watch membolehkan anda mengaktifkan ciri kebolehaksesan dengan cepat yang direka untuk membantu anda menggunakan jam tangan anda dengan lebih selesa mengikut keperluan anda. Ia membolehkan akses pantas kepada tiga pilihan Disuarakan, Zum, atau Sentuh Penginapan. Sama ada anda ingin mengetahui cara menyediakan ciri ini atau menggunakan Pintasan Kebolehcapaian pada Apple Watch, panduan ini boleh membantu.

Jom terjun terus!

Sebaik sahaja anda telah mendayakan Pintasan Kebolehaksesan pada jam tangan anda, anda boleh mencetuskannya dengan menekan Digital Crown tiga kali berturut-turut.

Apabila anda mengaktifkan Disuarakan, pembaca skrin terbina pada jam tangan anda akan bersuara lantang untuk memberitahu anda perkara yang berlaku pada skrin. Sebagai contoh, jika anda meletakkan jari anda di atas apl, ia akan menyebut nama apl itu.

Apabila anda mengaktifkan Zum, anda akan dapat mengezum masuk pada maklumat pada jam tangan anda untuk paparan yang lebih baik. Untuk mengezum masuk, ketik dua kali dengan dua jari. Ulang untuk zum keluar semula.

Apabila anda mengaktifkan Sentuh Penginapan, ia mengubah cara skrin peranti anda bertindak balas terhadap ketik, leret dan gerak isyarat lain. Anda boleh menyesuaikan ini mengikut keperluan khusus anda, dan anda harus mengkonfigurasi pilihan anda terlebih dahulu, seperti yang dijelaskan di bawah.

Selepas anda mengkonfigurasinya, Penginapan Sentuh akan dihidupkan apabila anda mengaktifkan dan menggunakan Pintasan Kebolehcapaian dengan menekan tiga kali Digital Crown.

Untuk menyahaktifkan Pintasan Kebolehcapaian, cuma tekan tiga kali Mahkota Digital sekali lagi.

Untuk mematikan sepenuhnya Pintasan Kebolehcapaian, kembali ke tetapan Fang Kebolehcapaian Fang Pintasan Kebolehcapaian dan nyahtanda pilihan.

Agak bagus untuk menggunakan Pintasan Kebolehcapaian pada Apple Watch untuk bantuan visual dan audio. Ia menjadikannya lebih mudah untuk menggunakan jam tangan anda. Anda juga boleh menggunakannya pada iPhone dan iPad anda.

Adakah anda mendapati panduan ini membantu, atau adakah anda mempunyai sebarang soalan lanjut? Beritahu saya dalam komen di bawah.

Baca lebih lanjut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *