Cara Menggunakan Penanda Segera dalam Apl Nota pada iPhone dan iPad

Apl Nota telah menjadi sangat pantas dan sangat berguna untuk mencatat nota dengan lebih cekap dalam iOS 11. Ciri seperti “Penanda Segera” pastinya akan memperkayakan pengalaman mengambil nota anda. Sama ada anda ingin mencoret pada nota anda, menambah tandatangan atau menggunakan pembesar untuk melihat dengan mudah bahan yang bermain sorok-sorok dengan mata anda, apl itu akhirnya mendapat jawapan kepada semua yang anda ingin memperkayakan nota anda. Kedengaran mengagumkan? Pergi ke panduan awal ini untuk menggunakan Penanda Segera dalam apl Nota iOS 11.

Dengan penggunaan berbilang saiz berus, anda boleh memeriahkan coretan anda. Terdapat juga beberapa pilihan warna yang tersedia untuk menghidupkan kreativiti anda. Memandangkan anda boleh membuat asal/buat semula perkara dengan mudah, anda tidak perlu risau tentang membuat kesilapan.

Pada masa ini, anda tidak boleh menanda nota yang diimbas menggunakan Apple Pencil pada iPad Pro anda. Oleh itu, anda perlu menyelesaikannya melalui cara biasa.

Langkah 1. Lancarkan apl Nota dan buka dokumen yang diimbas.

Langkah #2. Seterusnya, ketik pada Kongsi ikon.

Langkah #3. Sekarang, ketik pada Markup sebagai PDF.

Langkah #4. Seterusnya, ketik pada yang kecil Butang Pen Lakar untuk memulakan. Sudah tiba masanya untuk mempamerkan kreativiti anda! Doodle isi hati anda.

Nota: Semak pilihan untuk buat asal/buat semula di sudut kanan atas. Ia memberikan anda fleksibiliti untuk membuat asal perkara dengan cepat malah membawa sesuatu yang anda telah padam secara tidak sengaja.

Langkah 1. Lancarkan apl Nota 鈫 buka sebarang dokumen 鈫 ketik pada Kongsi butang 鈫 Markup sebagai PDF 鈫 Ketik pada yang kecil Butang Pen Lakar.

Langkah #2. Ketik pada “+” butang di bahagian bawah sebelah kanan. Kemudian kepada tambah tandatangan, ketik pada Butang tandatangan dalam menu dan tandatangani pada dokumen. Pastikan anda mengetik Selesai di bahagian atas sebelah kanan untuk mengesahkan.

Jika anda ingin menambah lebih banyak tandatangan atau mengalih keluar mana-mana yang sedia ada, hanya ketik pada “+” butang di bahagian bawah sebelah kanan. Seterusnya, ketik pada Tandatangan diikuti oleh Tambah atau Alih Keluar Tandatangan 鈫 ketik pada “+” butang di sudut kiri atas.

Sekarang, jika anda ingin mengalih keluar tandatangan, ketik pada butang merah di sebelah kiri tandatangan sedia ada dan kemudian ketik pada Padam butang. Pastikan anda mengetik Selesai di bahagian atas sebelah kanan untuk mengesahkan.

Langkah 1. Nyalakan apl Nota 鈫 buka sebarang dokumen 鈫 ketik pada Kongsi butang 鈫 Markup sebagai PDF.

Langkah #2. Ketik pada yang kecil Butang Pen Lakar.

Langkah #3. Ketik pada “+” di bahagian bawah sebelah kanan 鈫 Ketik pada Teks dalam menu. Kemudian, pilih format teks pilihan, tambah/kurangkan saiz fon. Juga, lihat pilihan penjajaran teks (kelihatan seperti garis mendatar kecil.)

Langkah #4. Untuk menukar warna daripada teks, ketik pada butang warna di bahagian bawah dan pilih warna yang betul.

Langkah #5. Setelah anda gembira, ketik pada Selesai di sudut kiri atas. Akhirnya, anda akan mendapat pilihan untuk Simpan Fail ke atau Padam Tangkapan Skrin. Ketik pada Simpan Fail ke.

Langkah #6. Seterusnya, anda akan mendapat pilihan untuk mengalihkan fail anda ke iCloud Drive, Keynote, dalam mana-mana folder atau simpan sahaja pada peranti iOS anda. Pilih pilihan yang betul mengikut keselesaan anda.

Langkah 1. Lancarkan aplikasi Nota 鈫 buka sebarang dokumen 鈫 ketik pada butang Kongsi 鈫 Markup sebagai PDF 鈫 Ketik pada yang kecil Butang Pen Lakar.

Langkah #2. Ketik pada “+” butang di sudut kanan bawah. Kemudian, ketik pada Pembesar butang.

Sekarang, gunakannya untuk kelebihan terbaik anda untuk membesarkan perkara untuk melihatnya dengan lebih jelas. Gunakan jari anda untuk menggerakkannya pada skrin atau menambah/mengurangkan saiznya.

Setelah anda menggunakannya, ketik dalam bulatan. Kemudian, anda akan mendapat pilihan untuk Padam atau Salin pembesar itu. Pilih pilihan yang betul bergantung pada keperluan anda.

Langkah #4. Pada akhirnya, ketik pada Selesai butang di sudut kiri atas. Kemudian pilih Simpan Fail ke atau Padam Tangkapan Skrin. Ketik pada Simpan Fail ke dan kemudian alihkannya ke tempat yang betul.

Coretan Sekarang!

Sesungguhnya, aplikasi Nota tidak pernah begitu mengagumkan sebelum ini. Ia kini bersedia sepenuhnya untuk membolehkan anda mencatat nota dengan pantas dan cekap. Apa pendapat anda tentangnya?

Anda ingin melihat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *