Cara menggunakan Memoji pada Apple Watch dalam watchOS 8

Memoji, pertama kali diperkenalkan dalam watchOS 7, akan menuju ke watchOS 8. Terima kasih kepada ini, anda boleh mereka bentuk atau memindahkan Memoji peribadi anda terus daripada Apple Watch anda.

Cipta berbilang avatar untuk suasana yang berbeza, hantarkannya dalam mesej atau jadikannya Wajah Jam Tangan anda. Menarik kan? Mari kita mendalami cara menggunakan Memoji pada Apple Watch anda dalam watchOS 8.

Dan itu sahaja! Memoji diperibadikan anda sedia untuk dilancarkan. Tetapi bukan itu sahaja, anda boleh mengedit dan menggunakan Memoji pada Apple Watch pada bila-bila masa anda mahu.

Buka Memoji 鈫扅/strong> Ketik Memoji yang ingin anda edit 鈫扅/strong> pilih ciri dan gunakan Mahkota Digital untuk menatal dan memilih variasi. Ketik Selesai untuk menyimpan perubahan.

Ingin mempunyai banyak variasi Memoji anda? Hanya salin dan buat perubahan sewajarnya. Buka Memoji 鈫扅/strong> Ketik Memoji 鈫 tatal ke bawah hingga akhir 鈫 Pilih Memoji pendua.

Sekarang, buka Memoji pendua dan edit jauh!

Sekarang, buka Memoji pendua dan edit jauh!

Tidak menyukainya? Buka Memoji 鈫扅/strong> Ketik Memoji 鈫 tatal ke bawah hingga akhir 鈫 Pilih Padam Memoji dan hapuskannya.

Dalam Memoji, pilih Memoji dan tatal ke bawah ke Cipta Watch Face. Ketik pilihan dan keluar dari apl.

Memoji akan menjadi muka jam semasa anda secara automatik. Jika itu tidak berlaku, tekan lama muka jam semasa, kemudian leret ke kiri untuk mencari dan pilih muka jam Memoji.

Terutama, muka jam ini juga akan ditambahkan pada koleksi aplikasi Apple Watch iPhone. Jadi, anda boleh berkongsinya dengan mudah dari jam tangan atau iPhone.

Pelancaran Mesej dan pilih perbualan. Ketik pada butang Memoji butang Memoji

dan pilih imej daripada Pelekat Memoji koleksi untuk melihat variasinya. Hanya ketik pada Memoji dan ia akan dihantar.

Mencipta Memoji tanpa perlu menggunakan telefon kelihatan seperti ciri kecil namun berguna. Walau bagaimanapun, jika anda menambah ciri Persediaan Keluarga pada persamaan, ini semua adalah langkah kecil ke arah Apple Watch yang lebih bebas. Dan pemikiran itu sangat menggembirakan saya!

Ciri watchOS 8 yang manakah anda paling teruja? Beritahu kami di bahagian komen di bawah. Kami suka mendengar daripada anda.

Selanjutnya, jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai Apple Watch atau OSnya, kongsikannya di bawah. Kami akan membantu anda menyelesaikan masalah itu.

Anda juga ingin membaca siaran ini:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *