Cara menggunakan Masa Skrin untuk menetapkan had masa untuk tapak web pada iPhone dan iPad

Terdapat ciri pada iOS yang membolehkan pengguna menetapkan had masa untuk tapak web pada iPhone dan iPad, dipanggil Masa Skrin. Bagi seseorang yang suka menghabiskan berjam-jam melayari tapak web, mereka boleh menggunakan ciri ini untuk mengehadkan tapak web tertentu untuk menjimatkan masa dan menjadi produktif.

Masa Skrin mempunyai pelbagai ciri untuk menjejaki penggunaan peranti, dan ia juga berfungsi sebagai kawalan ibu bapa untuk menyekat pelbagai ciri dan fungsi peranti. Ciri ini juga berfungsi dengan baik untuk mereka yang mempunyai anak, mengehadkan tapak web tertentu akan terbukti sangat membantu. Baca lebih lanjut untuk mengetahui cara anda boleh menetapkan had masa untuk tapak web pada iPhone dan iPad.

Pastikan iPhone dan iPad anda berjalan pada iOS 12 atau lebih baru untuk menggunakan Masa Skrin. Berikut ialah cara anda boleh menetapkan had masa untuk tapak web pada iPhone dan iPad:

Ciri Masa Skrin mempunyai banyak ciri, jadi pastikan anda menyemak imbasnya dan lihat perkara lain yang boleh dilakukan untuk penggunaan peranti anda. Anda juga boleh mengehadkan penyemak imbas seperti Safari, Chrome, Firefox, Opera dan penyemak imbas lain juga. Anda boleh menggunakan ciri ini dengan cara yang sama jika anda menggunakan Mac.

Kami berharap panduan ini membantu anda mempelajari cara menggunakan Masa Skrin untuk menetapkan had masa untuk tapak web pada iPhone dan iPad. Jika anda mempunyai sebarang soalan, beritahu kami dalam ulasan di bawah.

Baca lebih lanjut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *