Cara Menggunakan Kertas Dinding Animasi dan Langsung pada Windows 10

Untuk masa yang paling lama, perkara paling hebat yang boleh anda lakukan dengan kertas dinding Windows anda ialah menyediakan tayangan slaid. Kemungkinannya, jika anda pernah menggunakan PC Windows, anda mempunyai imej pegun untuk kertas dinding. Apa yang anda mungkin tidak tahu ialah anda juga boleh membuat kertas dinding animasi dan juga interaktif untuk dijalankan pada Desktop anda. Begini cara anda boleh menggunakan Enjin Kertas Dinding untuk menyediakan kertas dinding baharu yang hebat yang termasuk adegan, video dan elemen interaktif yang dipaparkan!

Enjin Wallpaper ialah perisian kecil yang boleh anda beli di kedai Steam dengan harga $3.99. Nadanya mudah: gunakan dan cipta kertas dinding langsung serta akses beribu-ribu kertas dinding buatan komuniti percuma yang tersedia untuk dimuat turun dengan mengklik butang.

Kertas dinding pada Enjin Kertas Dinding datang dalam beberapa jenis yang berbeza. Pada tahap asas, anda boleh memilih daripada empat jenis kertas dinding yang berbeza: kertas dinding animasi (iaitu kertas dinding dengan kesan bergerak), kertas dinding video, kertas dinding aplikasi dan kertas dinding tapak web.

Kertas dinding animasi boleh mempunyai animasi 2D atau 3D serta kesan kursor. Jenis animasi ini berkisar secara liar, tetapi anda boleh mengharapkan untuk melihat air bergelombang, aci matahari, hujan, dan sebagainya. Kertas dinding aplikasi boleh semudah visualisasi muzik atau jam, atau ia boleh menjadi pengalaman seperti permainan interaktif sepenuhnya.

Pada bahagian belakang, Enjin Wallpaper menawarkan penyesuaian warna dan menyokong banyak nisbah aspek serta persediaan berbilang monitor, secara intuitif berhenti seketika apabila bermain permainan untuk menjimatkan prestasi, malah serasi dengan Razer Chroma dan Corsair iCUE. Selain itu, terdapat banyak tetapan untuk dikacau untuk menyesuaikan prestasi dan bila betul-betul kertas dinding langsung dijalankan dan apabila ia tidak.

Sokongan Bengkel Steam untuk Enjin Kertas Dinding juga bukan jenaka. Terdapat lebih 700,000 kertas dinding percuma untuk dipilih di Bengkel, jadi tidak kira sama ada anda hanya mencari latar belakang anime atau kertas dinding alam semula jadi yang tenang, terdapat banyak pilihan untuk dipilih.

Sebaik sahaja anda telah memuat turun dan memasang Enjin Wallpaper, buka aplikasi dan anda akan dibawa ke skrin utama. Dari sini, anda boleh melakukan hampir semua perkara yang anda mahu dalam hanya satu atau dua klik.

Untuk mencari kertas dinding selain daripada pilihan lalai terbina dalam, anda perlu pergi ke Bengkel, yang boleh diakses dengan mengklik tab “Bengkel” di bahagian atas sebelah kiri skrin.

Dalam tab Bengkel, anda boleh mencari sebarang kertas dinding yang anda inginkan dan menapis kertas dinding mengikut peleraian, penilaian, nisbah bidang, jenis kertas dinding dan banyak lagi. Untuk memuat turun kertas dinding, cuma klik pada kertas dinding dan tekan butang Langgan merah di sebelah kanan skrin, dan kertas dinding anda akan mula dimuat turun.

Seperti yang anda lihat, menyediakan kertas dinding animasi dalam Windows adalah mudah dengan Enjin Kertas Dinding. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan apl menukar kertas dinding ini untuk memutarkan kertas dinding anda setiap hari. Anda juga boleh menambah penyelamat skrin yang hebat untuk mendapatkan lebih banyak gula-gula mata pada desktop anda.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Ruben ialah Penulis Staf di Make Tech Easier. Ruben mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam Bahasa Inggeris dari Universiti Massachusetts Boston, di mana beliau lulus dengan kepujian dan summa cum laude. Ruben, sebenarnya, seorang lelaki yang cukup normal, walaupun kerja hariannya menulis tentang teknologi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *