Cara menggunakan ciri kurang siri Samsung Galaxy S21 5G dalam aktiviti harian anda

Apabila ia datang untuk mempromosikan perdana, jenama suka menyerlahkan ciri asas seperti set cip, konfigurasi memori, saiz bateri dan banyak lagi. Jelas sekali, itu adalah titik jualan yang unik. Tetapi mereka cenderung untuk mengenepikan ciri lain yang kurang dikenali, yang akan kami beritahu anda.

Jika anda mempunyai a Samsung Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G atau Galaxy S21 Ultra 5G, ini adalah artikel untuk anda. Ada yang lain ciri yang kurang berguna untuk aktiviti harian anda, daripada ciri keselamatan kepada Pengecasan Bateri Pintar. Inilah perkara yang anda perlu ketahui lebih lanjut tentang telefon pintar anda.

Sekarang, anda harus tahu bahawa siri Galaxy S21 5G mempunyai kadar penyegaran sehingga 120Hz. Anda juga boleh pergi ke Kelancaran Pergerakan Tetapan untuk menukarnya kepada 60Hz untuk mengekalkan hayat bateri. Tetapi adakah anda juga tahu bahawa ia mempunyai kadar penyegaran adaptif?

Jika itu kelihatan seperti ciri automatik kepada anda, itu kerana ia adalah ciri. Anda boleh mengalih suaranya seolah-olah ia adalah ‘paparan pintar’, kerana ia belajar untuk menurunkan kadar muat semula dalam senario yang berbeza. Ia boleh turun kepada serendah 10Hz jika perlu, dan perkara yang sama berlaku untuk kecerahan puncak dan nisbah kontras.

Mengenai topik itu, siri Galaxy S21 5G mungkin mempunyai paparan terbaik di pasaran. Biasanya, mereka terkenal menggunakan paparan Super AMOLED, tetapi perdana terbaharu menggunakan paparan 2x AMOLED Dinamik.

Ia boleh memberikan sehingga 1500 nits kecerahan dan 100% kelantangan warna, yang kedengaran indah di atas kertas. Tetapi kita masih perlu mengelak daripada membintangi paparan terlalu lama (saya juga bersalah dalam hal ini sebelum tidur). Oleh itu, kami mengesyorkan agar Eye Comfort Shield didayakan pada waktu malam, kerana ia mengurangkan kesan bahaya cahaya biru yang tidak kelihatan. SGS, sebuah syarikat pensijilan global terkemuka, telah menganugerahkan Galaxy S21 Ultra 5G dengan Pensijilan Penjagaan Mata untuk ini.

Satu lagi ciri yang ada pada siri Galaxy S21 5G ialah pengecasan bateri pintarnya. Ya, istilah bateri pintar bukanlah sesuatu yang baru tetapi mendengar kami sedikit. Ciri ini dikatakan boleh membantu bateri (sehingga 5000mAh) bertahan lebih lama daripada yang sepatutnya, berkat pengoptimuman yang membawa kepada kecekapan tenaga yang lebih baik.

Walaupun penggunaan bateri berbeza-beza untuk semua orang, pengalaman kami dengan prestasi bateri siri Galaxy S21 5G telah dipertingkatkan daripada yang terdahulu. Ia biasanya akan bertahan lebih daripada sehari, dan itu termasuk beberapa minit masa bermain permainan mudah alih! Tambahan pula, set cip Exynos 2100 ialah set cip 5nm, yang lebih cekap dan mengurangkan penggunaan bateri.

Dari segi pengecasan, telefon ini menampilkan Pengecasan Super Pantas sehingga 25W yang membolehkan anda mencapai 50% dalam masa 30 minit sahaja. Anda juga boleh mengecas secara wayarles dan menggunakan Wireless PowerShare untuk mengecas semula Galaxy Buds anda dan peranti berdaya Qi-wireless yang lain.

Untuk makluman anda, siri Galaxy S21 5G mempunyai pelbagai pilihan storan. Kedua-dua Galaxy S21 5G dan Galaxy S21+ 5G mempunyai pilihan storan dalaman 128GB atau 256GB. Tetapi Galaxy S21 Ultra 5G mempunyai varian 128GB, 256GB dan 512GB. Ia tidak memerlukan saintis roket untuk memberitahu anda bahawa ia membolehkan anda menyimpan beribu-ribu foto dan video berkualiti tinggi, tetapi bagaimana jika anda mahukan lebih banyak lagi?

Jika anda tidak tahu, Samsung dan Microsoft telah bekerjasama setakat yang kami ingat. Disebabkan perkongsian ini, apl OneDrive yang diprapasang pada telefon boleh disegerakkan ke akaun Microsoft anda. Selain itu, anda boleh menjadi premium dan mendapat sejumlah 1TB ruang untuk fail dan data anda. Jangan lupa bahawa anda masih boleh menggunakan Samsung Cloud Drive dan Google Drive, jadi terdapat banyak storan untuk anda.

Tetapi bagaimana jika fail dan data saya dicuri dalam talian? Sebenarnya, itu jarang berlaku melainkan anda kebetulan memberitahu orang lain tentang kata laluan anda atau melawat tapak pancingan data. Walau apa pun, jangan risau – siri Galaxy S21 5G mempunyai Knox Security sebagai sebahagian daripada OS OneUI 3.1.

Seperti kebanyakan platform keselamatan, Knox Security menawarkan perlindungan untuk data telefon dan kebenaran apl anda. Sebagai permulaan, ciri Folder Selamat membolehkan anda menyimpan semua maklumat sensitif anda. Setelah disimpan di dalam, pengguna perlu menggunakan pengesahan biometrik, corak, pin atau kata laluan yang berbeza untuk membuka kuncinya. Selain itu, anda juga boleh menggunakan Samsung Pass yang sangat disulitkan untuk mengingati semua nama pengguna dan kata laluan anda.

Jadi itu sahaja, kawan-kawan. Apakah pendapat anda tentang ciri ini pada siri Samsung Galaxy S21 5G? Kami yakin anda tidak tahu tentang kadar muat semula adaptif dan kebolehaksesan folder selamat! Jika anda mempunyai ciri kegemaran yang anda suka, beritahu kami dalam ulasan di bawah.

Ngomong-ngomong, siri Samsung Galaxy S21 5G mempunyai promosi berterusan sehingga 31 Mei 2021. Jika anda membeli satu dalam tempoh ini, anda akan mendapat pelan Samsung Care+ percuma selama setahun. Untuk makluman anda, Samsung Care+ menawarkan jaminan pengguna Samsung Galaxy untuk pembaikan kerosakan yang tidak disengajakan dan cecair. Dengan pelan ini, anda boleh menghantar berbilang permintaan perkhidmatan sepanjang tempoh perlindungan. Selain itu, anda mendapat perkhidmatan pengambilan dan penghantaran terus ke depan pintu anda.

Selain itu, Samsung Malaysia akan mengadakan Jualan Hujung Minggu Epik khas untuk siri Samsung Galaxy S21 5G. Bermula dari 26 hingga 30 Mei 2021, anda mendapat potongan RM400 + percuma 2 tahun Samsung Care+ (bernilai RM630)! Selain itu, jika anda mendapat varian ultra, anda akan membawa pulang Galaxy SmartTag, Galaxy Buds dan Wireless Charger Duo percuma. Bagi dua model lain, anda mendapat perkara yang sama kecuali Wireless Charger Duo.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Samsung Care+ dan Jualan Hujung Minggu Epik, anda harus melawati tapak web di sini dan di sini masing-masing. Secara bergantian, anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, atau Galaxy S21 dan Galaxy S21+ daripada halaman produk rasmi. Nantikan lebih banyak artikel teknologi seperti ini di TechNave.com.

[Sponsored]

Fikiran saya tentang ciri kamera Samsung Galaxy S21 Ultra semasa WFH

Jadi dalam artikel ini, saya akan membincangkan pengalaman saya menggunakan kamera Galaxy S21 Ultra untuk videografi. Walaupun masa saya menguji keupayaan video telefon adalah singkat, saya cukup tahu untuk memberitahu anda pendapat saya mengenainya secara peribadi. Jadi tanpa berlengah lagi, inilah pengalaman saya dengan ciri kamera Samsung Galaxy S21 Ultra 5G semasa WFH.

4 Ciri Kamera pada Samsung Galaxy S21 Ultra 5G yang Samsung tidak beritahu anda

Setiap kali terdapat pelancaran alat baharu, menjadi tugas syarikat untuk menyerlahkan beberapa ciri utama yang membezakan telefon daripada pesaing lain. Walau bagaimanapun, disebabkan oleh had masa – tidak mungkin untuk menyerlahkan setiap satu. Dan selepas beberapa hari atau minggu, orang yang memiliki telefon itu akan mula menemui beberapa ciri tersembunyi yang tidak diumumkan.

Ini adalah sangat banyak kes Samsung Galaxy S21 Ultra 5G. Semasa kami menulis tentang apakah ciri kamera baharu kali ini, kami juga menemui empat lagi ciri kamera tersembunyi yang Samsung tidak memberitahu semua orang mengenainya. Jadi, jika anda seorang juruvideo yang serius yang mencari beberapa ciri berguna yang boleh membantu kerja anda, baca di bawah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *