Cara menggunakan Apple Watch untuk mengawal kamera iPhone anda

Jika anda memiliki Apple Watch, anda tidak perlu meminta orang lain mengambil gambar anda untuk anda. Walau bagaimanapun, mengambil gambar kumpulan anda boleh menjadi sukar, terutamanya jika anda mempunyai tangan yang pendek atau tiada sesiapa di sekeliling. Apple telah membolehkan untuk mengawal kamera iPhone anda dengan Apple Watch dan menggunakannya sebagai pengatup jauh. Ya, anda boleh mengarang syot anda, meletakkan iPhone anda, menggunakan Apple Watch untuk melihat pratonton, dan kemudian mengambil gambar atau menangkap video dan banyak lagi!

Dalam artikel ini, saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh melakukan ini dengan Apple Watch anda. Saya juga akan membincangkan semua mod kamera yang berbeza untuk memilih dan melihat foto pada Jam Tangan. Mari kita mulakan!

Jika anda menggunakan Apple Watch yang lebih baharu dengan watchOS 7 dan menjalankan iOS 14 pada iPhone anda, maka berikut ialah cara anda boleh mengawal kamera iPhone anda dengan Apple Watch.

Sekarang, jika anda menjalankan iOS 13 pada iPhone anda dan watchOS 6 pada Apple Watch, maka apl Kamera akan kelihatan berbeza sedikit. Ikuti langkah di bawah untuk menggunakan Apple Watch anda sebagai butang pengatup untuk iPhone.

Apple Watch menawarkan keupayaan untuk menukar kamera, menghidupkan Flash, memilih mod Live Photos, dan juga melaraskan pilihan HDR. Untuk melakukan ini, anda boleh sama ada mengetik ‘tiga titik’ menu atau tekan lama skrin dengan apl Kamera dibuka.

Anda kini sepatutnya dapat melihat semua pilihan yang tersedia. The Kilat dan HDR pilihan membolehkan anda menogol antara Auto, Hidup atau Mati. Mengetik butang Flip akan membolehkan anda bertukar antara kamera hadapan atau belakang. Ketik butang Langsung untuk menghidupkan atau mematikan mod Foto Langsung.

Selain daripada bertindak sebagai butang pengatup untuk iPhone anda, anda juga boleh melihat foto pada Apple Watch anda. Pergi ke Apl bilik pada Apple Watch anda 鈫 gunakan butang pengatup untuk mengambil beberapa gambar 鈫 pratonton kini sepatutnya muncul di sebelah butang pengatup 鈫 ketik pratonton untuk melihat foto. (Leret ke kiri atau kanan untuk melihat foto lain.)

Berikut ialah pilihan tontonan yang lain:

Begitulah cara anda boleh melihat foto pada Apple Watch anda daripada apl kamera. Anda juga boleh membuka apl Foto atau menggunakan apl pihak ketiga ini pada Jam Tangan anda untuk melihat, menangkap atau mengedit foto yang disimpan pada peranti.

Apple Watch boleh digunakan sebagai kayu swafoto, atau rakan yang berlengan panjang, untuk mengambil gambar kumpulan atau potret diri. Selagi Jam Tangan berada dalam julat Bluetooth dengan iPhone, anda boleh menggunakannya sebagai pengatup jauh untuk mengambil foto, video, video selang masa, video slo-mo dan foto Langsung.

Anda mungkin ingin melihat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *