Cara Menggerakkan Penunjuk Tetikus Menggunakan Papan Kekunci pada Mac

Apabila ketepatan piksel diperlukan, pad jejak atau tetikus USB tidak begitu cekap. Itu bukan kerana had teknikal, adakah tangan kita yang tidak boleh melakukan pergerakan ketepatan piksel dengan betul. Tahap ketepatan ini diperlukan terutamanya apabila anda mereka bentuk sesuatu pada Mac anda. Jika anda mendapati diri anda berada dalam situasi sedemikian, izinkan saya memberitahu anda bahawa anda boleh menggerakkan dan mengawal penunjuk tetikus menggunakan Papan Kekunci Mac.

Kekunci Tetikus ialah ciri kebolehaksesan yang disertakan dalam macOS yang membolehkan anda melakukan segala-galanya dengan papan kekunci yang sesuai untuk anda lakukan dengan pad jejak atau tetikus. Dalam panduan terperinci ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menggunakannya dengan betul dan memanfaatkannya sepenuhnya. Nantikan.

Langkah 1. Pergi ke Pilihan Sistem 鈫 Kebolehcapaian 鈫 Tetikus & Pad Jejak.

Langkah #2. Di sini, semak kotak sebelah “Dayakan Kekunci Tetikus.”

Ini akan membolehkan ciri Kunci Tetikus pada Mac anda. Tetapi anda perlu menyesuaikannya sedikit untuk memenuhi keperluan anda. Untuk berbuat demikian, ikuti langkah yang diberikan di bawah.

Langkah #3. Dalam tetingkap yang sama, klik pada “Pilihan…”

Di sini anda boleh menyesuaikan perkara berikut:

Sekarang anda telah menyesuaikan pilihan mengikut keperluan anda, mari lihat bagaimana anda boleh menggunakannya.

Setelah pilihan Kekunci Tetikus didayakan, anda boleh menggunakannya di mana-mana sahaja. Kawalan kursor adalah seperti yang diberikan di bawah:

Itulah banyak kunci yang perlu diingat, tetapi dengan lebih masa dan latihan tetap anda akan menguasainya dan menghargai ketepatan yang boleh dicapainya.

Menandatangani…

Ciri Kekunci Tetikus bukan untuk pengguna biasa yang melakukan kerja biasa pada Mac. Ia terutamanya untuk artis dan pereka yang memerlukan kesempurnaan yang melampau. Selain itu, ini boleh berguna jika pad jejak anda tidak berfungsi dan anda juga tidak mempunyai tetikus; itu lebih kepada tampalan dan bukannya penyelesaian kekal.

Walau apa pun sebabnya, anda hanya perlu mengikuti panduan di atas untuk bermula.

Anda juga mungkin ingin merujuk kepada:

Sejauh manakah anda menggunakan Kekunci Tetikus? Adakah anda sudah menyukainya? Kongsi pendapat anda dalam komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *