Cara Mengesan Kamera Perisik Tersembunyi Menggunakan iPhone

Sesetengah orang seronok mengintip kehidupan peribadi orang lain. Dari celah tingkap atau lubang kunci, mereka ingin melihat pergerakan yang berlaku di sebalik pintu tertutup. Tetapi sekarang ini adalah helah sekolah lama. Kita hidup dalam zaman pengawasan digital. Orang ramai menggunakan kamera berteknologi tinggi yang tersembunyi di suatu tempat dan mereka boleh menonton aktiviti anda pada telefon pintar atau komputer mereka. Untuk mengelakkan pengawasan tersembunyi sedemikian, anda perlu sama-sama pintar. iPhone anda boleh membantu anda mencari kamera tersembunyi sedemikian.

Di manakah anda boleh mencari kamera tersembunyi? Kamera pengintip video boleh didapati di mana-mana kerana sesiapa sahaja boleh mengintip anda. Syarikat multinasional mengawasi pekerja mereka; suami atau isteri yang mencurigakan boleh secara rahsia mengikut pasangan dengan kamera rahsia; orang, yang menyewakan bilik untuk membayar tetamu boleh memasang kamera tersembunyi di dalam bilik; Penyewaan Airbnb boleh dilengkapi dengan kamera. Ia boleh berada di mana-mana sahaja di dunia. Anda perlu mengimbas dan mengesan kamera rangkaian sedemikian pada iPhone anda dengan bijak.

Tidak seperti mana-mana bahagian perisian dalam komputer atau apl anda pada telefon pintar anda, kamera pengintip adalah serangan langsung terhadap privasi anda. Sebaik sahaja anda mengesan sebarang kamera pengintip tersembunyi, anda juga boleh mengambil tindakan undang-undang jika kamera itu tidak dipasang oleh mana-mana pihak berkuasa. Dengan menggunakan beberapa ciri asli pada telefon pintar anda, anda boleh menemui kamera tersembunyi.

Telefon pintar anda dan kamera pengintip ialah peranti elektronik, oleh itu, kedua-duanya mencipta medan elektromagnet semasa bekerja. Oleh itu, apabila anda curiga diperhatikan oleh beberapa kamera tersembunyi, anda boleh membuat panggilan kepada rakan atau keluarga anda untuk memeriksa medan elektromagnet di dalam bilik. Semasa perbualan anda, anda mungkin mengalami sedikit gangguan seperti bunyi berdengung. Teruskan perbualan anda dan berkeliaran di dalam bilik.

Semasa anda berada di dalam bilik, pastikan peranti elektronik lain ditutup. Lebih baik anda matikan TV, sistem muzik atau mana-mana perkakas lain. Walau bagaimanapun, anda tidak seharusnya menganggap setiap bunyi gangguan tersebut sebagai potensi ancaman kepada privasi anda. Anda boleh berhati-hati hanya apabila anda mengalami gangguan di tempat tertentu.

Kamera tersembunyi boleh menjadi sekecil butang baju. Jadi mencari satu dengan mata kasar anda boleh menjadi tugas yang sukar. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa tempat di mana orang biasanya memasang kamera.

Memandangkan anda mempunyai beberapa maklumat asas tentang tempat yang berkemungkinan, anda boleh pergi ke sana dan menggunakan kamera iPhone anda untuk mengklik gambar tempat tersebut. Jika terdapat cahaya putih yang terang pada apl kamera telefon anda, anda boleh menyelongkar tempat itu lebih jauh.

Sesetengah kamera pengintip menggunakan lampu inframerah, yang mungkin tidak dilihat oleh mata anda. Tetapi kamera iPhone anda boleh menangkap cahaya inframerah itu. Contoh cahaya inframerah yang terkenal ialah yang anda temui pada alat kawalan jauh TV. Sebelum anda pergi untuk menangkap lampu inframerah kamera pengintip, anda boleh menjalankan ujian dengan menangkap lampu suluh pada alat kawalan jauh anda apabila anda menekan sebarang butang.

Akses Pantas:

Kamera pintar dilengkapi dengan teknologi untuk menyambung dengan rangkaian Wifi. Pada telefon pintar anda, anda boleh mengesan berbilang rangkaian Wi-fi. Dan jika anda melihat sesuatu yang luar biasa, anda boleh menyiasat lebih lanjut. Muat semula senarai rangkaian Wifi dan semak sama ada terdapat anomali.

Langkah 1. Pelancaran tetapan apl pada iPhone anda.

Langkah #2. Ketik pada Wi-Fi.

Jika anda sudah disambungkan ke mana-mana rangkaian, putuskan sambungan ia.

Dan kemudian HIDUPKAN Togol Wi-Fi.

Seterusnya, bergerak di sekeliling bilik untuk memeriksa sebarang rangkaian luar biasa.

Selain daripada kaedah di atas, anda boleh menggunakan apl iOS untuk mencari kamera tersembunyi.

Selepas kisah kejayaan DontSpy 1, berikut ialah versi kedua. Sebaik sahaja anda membayar dan memasang apl pada iPhone atau iPad anda, anda tidak sepatutnya membayar sebarang amaun tambahan untuk pembelian dalam apl atau untuk mengalih keluar iklan. Aplikasi ini dipercayai oleh ratusan ribu pengguna di seluruh dunia. Aplikasi ini memberikan anda antara muka yang mudah untuk mencari kamera pengintip; anda boleh melihat palang tersebut disusun dalam separuh bulatan dan jarum pergi dari kiri ke kanan jika terdapat pepijat pengintip.

Pada asasnya, aplikasi ini membaca data yang ditangkap oleh magnetometer yang digunakan oleh aplikasi Compass pada iPhone anda. Dan kemudian ia melaporkan kehadiran medan magnet yang dihantar oleh kamera pengintip atau pepijat. Selain daripada kamera tersembunyi, aplikasi ini membantu anda mencari peranti lain seperti telefon pintar dan mikrofon juga.

Muat turun

Ini ialah apl percuma dengan pembelian dalam apl. Aplikasi ini mengesan lensa kamera tersembunyi dan memastikan anda tidak diintip. Dengan apl ini, anda boleh menemui peranti rahsia, penjejak GPS dan peranti pendengaran lain di hotel, Airbnb, pejabat atau di mana-mana sahaja.

Ciri ketara apl ini ialah pengimbas peranti yang boleh diakses dari jauh; dengan ciri ini, anda boleh menemui mana-mana peranti pada rangkaian anda yang boleh anda akses dari jauh atau lihat dalam talian. Anda boleh mengetik pada pautan IP peranti untuk melancarkan halaman log masuknya dan menyemak sama ada peranti itu mengintip anda.

Muat turun

Itu sahaja kalian!

Terdapat banyak pengesan kamera pengintip yang tersedia di pasaran, tetapi ia lebih mahal daripada apl. Anda boleh mengikuti kaedah di atas dan menggunakan apl pada iPhone atau iPad anda untuk mencari kamera tersembunyi dengan cepat di mana-mana sahaja.

Catatan Berkaitan:

Adakah terdapat cara lain untuk mengimbas Kamera Rangkaian pada iPhone? Kongsi maklum balas anda di bahagian komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *