Cara mengemas kini perisian tegar pada AirPods, AirPods Pro dan AirPods Max

Perkara yang perlu diketahui tentang mengemas kini perisian tegar AirPods

Kemas kini perisian tegar untuk AirPod diterbitkan sekali-sekala dan berlaku secara automatik tanpa campur tangan anda. Selain sambungan yang lebih baik dan dipertingkatkan, kemas kini ini membetulkan isu sedia ada atau memperkenalkan sesuatu yang baharu. Baru-baru ini, Apple mengeluarkan 4A402 dan 4B66 kemas kini perisian tegar untuk AirPods Pro dan AirPods 3 masing-masing.

Jika anda tertanya-tanya cara mengemas kini AirPods Max anda, atau pun menyemak perisian tegar AirPods atau AirPods Pro anda, berikut ialah langkah untuk melakukannya.

Tidak seperti kemas kini iOS, Apple biasanya tidak menyebut perkara yang termasuk kemas kini perisian tegar AirPods baharu. Selain itu, tiada langkah rasmi untuk mengemas kini AirPods. Ia berlaku secara automatik apabila tunas wayarles disambungkan ke iPhone anda, dan telefon sedang dicas.

Versi perisian tegar terkini ialah:

Sekarang, mari kita lihat cara menyemak perisian tegar sedia ada AirPods anda dan, jika perlu, cara memastikan ia dikemas kini.

Kaedah I

Kaedah II

Jika versi yang dipaparkan di sini adalah yang terkini, anda tidak perlu berbuat apa-apa. Selamat menikmati! Jika ia sudah lapuk, iPhone anda akan memuat turun dan memasang perisian tegar secara automatik pada AirPods anda. Anda juga boleh mengikuti langkah di bawah untuk menyediakan dan cuba memaksa kemas kini.

Beginilah cara mengemas kini AirPods anda dan menikmati semua ciri terkini yang Apple ada untuk peranti audio wayarles anda. Jika anda mempunyai soalan tambahan, sila hubungi saya melalui bahagian komen di bawah.

Catatan berguna lain:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *