Cara Mengecilkan Kelantangan Google Meet

Taktik untuk mengawal audio dalam Google Meet

Google meet telah memudahkan persidangan video selamat untuk perniagaan dan institut pendidikan dengan ciri keselamatannya yang kukuh. Walau bagaimanapun, Google Meet sebagai perisian persidangan video berasaskan penyemak imbas tidak mempunyai ciri tertentu yang mudah ditawarkan oleh Zoom dan Microsoft Teams, seperti ketidakupayaan untuk mengawal volum mesyuarat.

Google Meet tidak mempunyai ciri kawalan audio semasa persidangan video. Ini menyukarkan pengguna untuk beroperasi kerana untuk menaikkan atau menurunkan kelantangan, keseluruhan volum sistem perlu dilaraskan dan bukannya hanya kelantangan Google Meet.

Taktik mudah yang membantu pengguna mengawal kelantangan Google Meet ialah sambungan krom Pengawal Kelantangan. Ia membolehkan anda melaraskan volum pada setiap tab, menjadikannya sangat mudah untuk menurunkan atau meningkatkan kelantangan tab Chrome tempat mesyuarat Google Meet anda sedang berlangsung.

Selepas membuka halaman Kedai Web Chrome untuk sambungan, klik pada butang ‘Tambah Pada Chrome’ untuk memasang sambungan.

Selepas memasang sambungan dalam Chrome, mulakan atau sertai Google Meet. Kemudian, apabila anda ingin mengecilkan kelantangan semasa mesyuarat, klik pada ikon ‘Sambungan’ (berbentuk seperti kepingan teka-teki jigsaw) di sebelah bar alamat Chrome. Senarai sambungan yang dipasang dalam penyemak imbas anda akan dipaparkan, klik pada sambungan ‘Volume Controller’ untuk membukanya.

Antara muka Pengawal Kelantangan akan muncul pada skrin. Kursor kelantangan akan dipaparkan dengan jelas bersama-sama dengan senarai semua tab yang memainkan audio dalam Chrome. Di sini, pilih tab Google Meet dan laraskan bunyi dengan menatal kursor.

Kini anda boleh mengecilkan kelantangan dalam Persidangan Google Meet, serta pada tapak web lain dalam Chrome yang tidak menawarkan ciri kawalan kelantangan, tanpa sebarang masalah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *