Cara Mengakses Wallet dan Apple Pay daripada Skrin Kunci iPhone

Apl Wallet pada iPhone membolehkan kami menyimpan Kad Apple, pas masuk, tiket wayang, kupon runcit, kad kesetiaan, dsb. di satu tempat. Anda boleh mengakses ini sebagai apl kendiri, tetapi banyak kali, kami berharap ia akan menjadi lebih mudah jika kad ini boleh diakses dengan cepat pada skrin kunci iPhone. Nah, anda boleh.

Dompet pada skrin kunci berguna apabila anda perlu membuat pembayaran pantas atau mengimbas pas masuk anda. Ia menjadikan pengalaman lebih selesa dan pantas. Jadi jika anda sering perlu menggunakan Wallet anda, maka anda boleh mendayakannya pada skrin kunci iPhone anda dan mengaksesnya dengan menekan butang. Mari lihat bagaimana ia berfungsi!

Langkah 1. Lancarkan tetapan apl pada iPhone anda dan ketik pada ID Wajah & Kod Laluan. (atau Touch ID & Kod Laluan)

Langkah #2. Masukkan anda kata laluan iPhone.

Langkah #3. Tatal ke bawah dan ke bawah BENARKAN AKSES APABILA DIKUNCI pusing PADA togol di sebelah Wallet.

Langkah #4. Sekarang kembali ke tetapan aplikasi Fang Dompet & Apple Pay Fang DwiKlik Butang Sisi dan pastikan bahawa togol dihidupkan.

Iaitu ia!

Kini dengan menekan dua kali butang sebelah kanan (butang kuasa) (atau menekan dua kali butang Laman Utama Touch ID), anda boleh mengakses dompet dari skrin kunci iPhone anda.

Anda boleh menyemak semua kad kredit anda, kad debit dan juga Kad Apple yang disimpan di sini. Jika anda ingin melumpuhkan ciri ini, anda boleh mengikuti langkah yang sama yang dinyatakan di atas dan matikan togol pada MATI.

Kata Awas…

Sebaik sahaja anda mendayakan Wallet pada skrin kunci iPhone anda, sila berhati-hati supaya iPhone anda tidak terlepas daripada pandangan anda. Ini kerana sesiapa sahaja boleh membuka Wallet anda dari skrin kunci. Walaupun Wallet hanya menunjukkan empat digit terakhir kad anda dan juga memerlukan pengesahan untuk pembayaran, yang memastikan wang anda selamat.

Walau bagaimanapun, mana-mana orang yang mencari iPhone anda di atas meja atau meminjam untuk panggilan sudah pasti boleh melihat institusi kewangan yang anda bank dan beberapa butiran lain. Jadi pastikan anda ok dengan perkara ini sebelum HIDUPKAN akses Wallet pada skrin kunci anda.

Anda mungkin suka membaca…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *