Cara Menetapkan Carian Google sebagai Lalai dalam Microsoft Edge Baharu pada PC, iPhone dan Android

Microsoft telah melakukan kerja yang luar biasa dengan pelayar Edge baharu. Ia kini sama baik dengan Google Chrome. Walau bagaimanapun, penyemak imbas Edge dilengkapi dengan Bing sebagai enjin carian lalai, dan itu tidak boleh sehebat Carian Google.

Jika anda berfikir untuk menukar kepada penyemak imbas Edge baharu daripada Chrome, menukar enjin carian lalai kepada Carian Google mungkin perkara pertama yang anda mahu lakukan di Edge.

Pergi ke tetapan daripada menu tiga titik di penjuru kanan sebelah atas di Edge. Atau anda juga boleh menaip edge://settings dalam bar alamat untuk membuka skrin tetapan Microsoft Edge.

Pilih Privasi dan perkhidmatan daripada senarai pilihan yang tersedia pada panel kiri skrin tetapan Edge. Ini akan membawa anda ke edge://settings/privacy muka surat.

Tatal ke bahagian bawah Privasi dan perkhidmatan skrin tetapan, kemudian klik/pilih Bar alamat pilihan di bawah Perkhidmatan bahagian.

Tetapan bar alamat dalam Microsoft Edge ialah tempat anda boleh menetapkan Google sebagai enjin carian lalai anda. Klik pada menu lungsur di sebelah Enjin carian digunakan dalam bar alamat pilihan, dan pilih Google daripada enjin carian yang tersedia.

Itu sahaja. Google kini ditetapkan sebagai enjin carian lalai dalam Microsoft Edge pada PC anda.

Menggunakan penyemak imbas yang sama pada PC dan peranti mudah alih anda banyak membantu. Dan kami mengandaikan anda telah pun membuat langkah. Tetapi jika anda tidak dapat mencari pilihan untuk menetapkan Google sebagai enjin carian lalai pada peranti iPhone atau Android anda, di bawah ialah panduan ringkas.

Buka penyemak imbas Edge pada peranti mudah alih anda, ketik butang menu tiga titik pada bar bawah dan kemudian ketik tetapan ikon.

Dari skrin Tetapan Tepi pada mudah alih, ketik Tetapan lanjutan pilihan.

Ketik Enjin carian pilihan daripada skrin tetapan lanjutan dalam Edge.

Ketik Lain-lain?/strong> pada skrin pemilih enjin carian, kemudian pilih Google daripada pilihan yang ada.

Itu sahaja. Berseronoklah Googling dalam Microsoft Edge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *