Cara Mendayakan Paparan Grid dalam FaceTime

Dalam iOS 15, Apple telah membawa ciri-ciri yang telah lama ditunggu-tunggu pengguna telah meminta dalam FaceTime. Pertama, kini terdapat FaceTime pada Android, yang BESAR, dan kemudian FaceTime kini mempunyai Paparan Grid juga untuk panggilan FaceTime kumpulan.

Dengan Paparan Grid anda akan dapat melihat semua orang bersama-sama dalam panggilan FaceTime kumpulan dan mengucapkan selamat tinggal kepada jubin orang bersaiz tidak sekata kerana semua orang akan mempunyai ruang yang sama pada skrin anda.

Akan ada satu keperluan yang jelas untuk membolehkan Paparan Grid dalam FaceTime, panggilan FaceTime Kumpulan yang aktif. Jadi, dalam panduan ini, kami menambah langkah untuk memulakan panggilan FaceTime kumpulan juga.

Mula-mula, lancarkan aplikasi FaceTime dari skrin utama iPhone anda.

Seterusnya, ketik butang ‘New FaceTime’ pada skrin.

Selepas itu, tambahkan orang yang anda mahu berada dalam panggilan FaceTime Kumpulan anda dengan mengetik butang ‘+’.

Setelah semua orang ditambahkan, ketik pada butang ‘FaceTime’ di bahagian bawah skrin untuk memulakan panggilan FaceTime Kumpulan.

Selepas itu ketik butang ‘Sertai’ dari sudut kanan untuk menyertai panggilan. Dan, kemudian ketik pada ‘Nama FaceTime’ yang terletak di sebelah kiri antara muka dialog.

Kemudian, ketik pada butang ‘Grid Layout’ untuk mengaktifkan Grid View pada panggilan FaceTime Kumpulan anda.

Nah, ini jelas rupa bumi baharu untuk pengguna Android dan bahagian yang terbaik ialah Apple telah benar-benar menampung memperluaskan Paparan Grid kepada pengguna bukan Apple juga.

Baca juga 鈫 Cara Menyertai Panggilan FaceTime pada Android

Sebaik sahaja anda telah menyertai panggilan FaceTime pada peranti Android anda, ketik ikon ‘Lagi’ dari bahagian atas sebelah kanan skrin.

Seterusnya, ketik pada butang ‘Grid Layout’ pada skrin dan selepas itu ketik butang ‘Selesai’ dari sudut kiri atas skrin.

Dan itu sahaja, anda kini akan mempunyai Grid View dalam FaceTime pada peranti Android anda.

Memandangkan akan tiba masanya anda akan menyertai panggilan FaceTime dari komputer Windows. Anda perlu mempelajari cara mendayakan Grid View padanya.

Mula-mula, untuk menyertai panggilan FaceTime, klik pada Pautan FaceTime yang telah anda terima atau tampalkannya secara manual ke dalam kotak alamat pelayar web pilihan anda.

Sekarang, taip nama anda ke dalam kotak teks. Kemudian, klik pada butang ‘Teruskan’.

Seterusnya, tapak FaceTime memerlukan kebenaran anda untuk mengakses kamera dan mikrofon. Klik pada ‘Benarkan’ untuk memberikan kebenaran yang diperlukan.

Selepas itu, ketik butang ‘Sertai’ dari bahagian bawah skrin untuk menyertai panggilan.

Setelah menyertai, klik pada butang ikon ‘Lagi’ yang terletak di bawah butang Tinggalkan.

Selepas itu, klik pada butang ‘Grid Layout’ kemudian klik pada ‘Done’ dari sudut kiri atas anak tetingkap.

Jadi, orang di sini ialah cara untuk mendayakan Grid View dalam panggilan FaceTime. Berseronoklah bersama rakan dan keluarga anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *