Cara Menandai Semua Mesej sebagai Dibaca dalam iOS 14

Ia sangat serupa dengan iOS 13, tetapi berhati-hati dengan tangkapan kecil ini dalam iOS 14

iOS 14 telah membawa banyak perubahan pada iPhone, besar dan kecil, tetapi kebanyakannya ia adalah tahun kemas kini yang besar. Malah apl Mesej telah mendapat wajah baharu dan banyak ciri baharu tahun ini.

Tetapi di antara lautan ciri baharu, ia boleh menjadi agak menggembirakan untuk mencari yang lama, seperti ciri ‘Baca Semua’ dalam Mesej. Tidak mudah untuk mengatakan bahawa hampir semua orang bergantung kepadanya.

Kadangkala, mesej yang belum dibaca boleh bertimbun di telefon kita. Maksud saya, siapa yang membaca semua mesej promosi? Mereka sangat menjengkelkan, kebanyakan kita hanya mengabaikan mereka. Tetapi apl Mesej kami tidak boleh. Dan nombor pada lencana kecil itu pada apl Messages terus ditambah. Sampai jadi annoying pun tengok. Dan akhirnya, kami menggunakan ‘Baca semua’ dan menyingkirkannya.

Baca Semua agak mudah dicari dan digunakan dalam iOS 14, tetapi terdapat sedikit tangkapan yang terlibat. iOS 14 telah memperkenalkan Penapis SMS buat kali pertama. Secara teknikalnya, ini bukan kali pertama kerana terdapat sesuatu yang menyerupai Penapis dalam iOS 13 juga. Tetapi ia boleh dikatakan kali pertama dalam semua cara yang penting. Lagipun, ketidakcekapan kasar “penapis” tersebut dalam iOS 13 meninggalkan sesuatu yang diingini. Tetapi pesanan akhirnya datang ke Messages dalam iOS 14.

Dan pesanan ini adalah sebab di sebalik tangkapan kecil yang kami bincangkan. Mesej mempunyai kategori yang berbeza sekarang. Dan untuk menandakan semua mesej sebagai dibaca dalam satu masa, adalah penting untuk berada dalam mesej yang betul.

Pastikan anda berada dalam folder ‘Semua Mesej’. Tajuk kecil di atas mesej akan memberitahu anda di mana anda berada. Jika tertera ‘Diketahui’, ‘Tidak Diketahui’, ‘Transaksi’, ‘Promosi’ atau ‘Sarap’, anda berada di tempat yang salah. Anda boleh menandakan semua mesej untuk kategori itu sebagai dibaca, tetapi anda perlu mengulanginya untuk mesej dalam kategori lain. ia adalah tidak baik.

Jika anda berada dalam mana-mana kategori lain, ketik pada anak panah belakang di penjuru kiri sebelah atas skrin.

Kemudian, ketik ‘Semua Mesej’ daripada penapis.

Sekarang, ketik ikon ‘Lagi’ (menu tiga titik) di penjuru kanan sebelah atas skrin.

Ketik pada ‘Pilih Mesej’ daripada menu yang muncul.

Kemudian, ketik pada ‘Baca Semua’ di penjuru kiri sebelah bawah untuk menandakan semua mesej sebagai dibaca.

Ia masih sangat mudah untuk menandakan semua mesej sebagai dibaca dalam iOS 14. Satu-satunya perkara yang perlu dijaga sebenarnya ialah berada dalam penapis Semua Mesej dan anda boleh pergi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *