Cara Menambah Muzik pada Slaid Google

Slaid Google ialah salah satu program web yang paling popular untuk membuat pembentangan. Ia telah mengatasi kebanyakan pesaingnya dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Ia menawarkan beberapa ciri hebat yang membuatkan pengguna berpegang pada Slaid Google.

Satu ciri sedemikian ialah pilihan untuk menambah muzik pada slaid. Kami semua telah membuat pembentangan dan memahami kesan muzik yang sesuai boleh memberi kepada penonton. Contohnya, jika anda membuat pembentangan tentang perjalanan, runut bunyi atau muzik yang akan menambah daya tarikannya. Muzik menarik kepada deria pendengaran juga, dan bukan hanya penglihatan, seperti yang berlaku sebelum ini, sekali gus meningkatkan minat.

Dalam Slaid Google, anda hanya boleh menambah audio daripada Google Drive. Oleh itu, muat naik trek ke pemacu anda sebelum anda boleh menambahkannya pada Slaid Google.

Untuk menambah muzik pada slaid dalam Slaid Google, klik pada ‘Sisipkan’ dalam bar menu di bahagian atas.

Anda kini akan melihat pilihan untuk menambah imej, teks, audio, video dan banyak lagi pada slaid. Pilih ‘Audio’ daripada menu.

Google Drive yang dipautkan ke akaun yang anda gunakan untuk mengakses Slaid Google akan dibuka. Semua fail audio yang serasi akan dipaparkan di sini. Untuk memudahkan carian, anda boleh memilih salah satu daripada tiga pilihan dari atas, Pemacu Saya, Dikongsi dengan saya atau Terbaharu.

Pilih fail muzik yang ingin anda tambahkan pada Slaid Google dan kemudian klik pada ‘Pilih’ di bahagian bawah.

Selepas anda menambah muzik, anda akan melihat banyak pilihan pemformatan di sebelah kanan. Semak setiap daripada mereka dan buat pelarasan yang diperlukan mengikut keperluan anda.

Dalam bahagian ‘Pilihan Format’, anda boleh menukar kelantangan main balik dan tetapan, saiz dan warna ikon pembesar suara, kedudukannya dan kesan lain.

Anda kini boleh menambah muzik pada Slaid Google anda dan melaraskan tetapan serta reka bentuk ikon mengikut keperluan anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *