Cara Memulihkan Nota Dipadam pada iPhone, iPad, Mac atau Windows PC

Memadamkan nota pada iPhone atau iPad anda secara tidak sengaja, dan kini anda berharap untuk memulihkannya? Nah, jangan risau, kerana di sini saya telah menyenaraikan cara mudah untuk memulihkan nota yang dipadam pada iPhone. Tetapi sebelum anda melakukan ini, sila maklum bahawa anda hanya boleh memulihkan nota yang anda alih keluar dalam 30 hari lalu dan sehingga 40 jika anda bernasib baik.

Jadi berikut ialah langkah mudah untuk memulihkan nota yang dipadam menggunakan aplikasi Nota pada iPhone, iPad dan Mac. Anda juga boleh menggunakan iCloud pada komputer, atau mendapatkan semula nota yang dipadam daripada sandaran. Lihat semua cara dan laksanakan cara yang anda rasa paling selesa.

Akses Pantas:

Langkah 1. Pelancaran Nota apl pada iPhone atau iPad anda.

Langkah #2. Ketik pada anak panah dari kiri atas untuk melihat Folder. Anda mungkin perlu mengetik dua kali jika anda berada di dalam nota individu.

Langkah #3. Dari bahagian bawah senarai, ketik pada Baru-baru ini Dipadamkan folder.

Langkah #4. Untuk memulihkan satu nota, leret ke kiri dan ketik pada ikon folder ungu. Sekarang ketik pada folder pilihan awak.

Untuk memulihkan berbilang nota, ketik pada bulatan tiga titik ikon dari atas sebelah kanan 鈫 ketik pada Pilih Nota dan pilih nota (atau ketik alihkan semua). Sekarang ketik pada Berpindah ke… dan daripada senarai folder, ketik pada yang sesuai folder.

Nota: Jika anda tidak mempunyai folder peribadi, kemungkinan besar anda akan melihat dua folder – iCloud dan Nota. Anda boleh mengalihkan nota yang baru dipadamkan ke mana-mana.

Langkah 1. Lawati iCloud.com pada Mac atau PC anda dan log masuk menggunakan bukti kelayakan Apple ID anda.

Langkah #2. Klik pada Nota.

Langkah #3. Klik pada Baru-baru ini Dipadamkan dari kiri bawah.

Langkah #4. Sekarang dari lajur kedua, klik pada Nota anda mahu pulih.

Langkah #4. Klik pada Pulih di tengah atas.

Nota: Anda tidak boleh memilih berbilang atau semua nota yang dipadam pada iCloud dan memulihkannya bersama-sama. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai Mac, saya mempunyai helah.

Langkah 1. Buka Apl nota pada Mac dan pergi ke Baru-baru ini Dipadamkan folder.

Langkah #2. Sekarang dari sini, anda boleh seret nota individu ke mana-mana folder dalam lajur paling kiri. Anda juga boleh mengklik kanan dan kemudian menggunakan Berpindah ke pilihan.

Untuk memulihkan semua nota yang dipadam baru-baru ini, pilih semua nota yang dipadam dengan mengklik pada satu nota individu dari lajur kedua dan kemudian menekan Perintah(鈱? + A. Sekarang Control-klik atau Klik kanan dan kemudian klik pada Berpindah ke. Anda juga boleh menyeret semua nota yang dipilih ke folder untuk memulihkannya.

Adalah idea yang baik untuk membuat sandaran tetap peranti anda. Anda boleh berbuat demikian menggunakan Finder pada Mac atau iTunes pada PC. Anda juga boleh menggunakan sandaran iCloud dengan mudah. Jika anda mempunyai nota penting yang anda percaya mungkin berada dalam sandaran lama, anda boleh memulihkannya ke peranti anda.

Alat pihak ketiga seperti Dr. Fone, iMyFone, dan PhoneRescue juga membenarkan anda memulihkan nota yang dipadam daripada sandaran iTunes.

Mengakhiri…

Jadi ini adalah beberapa cara untuk memulihkan nota yang dipadam pada iPhone, iPad dan Mac. Sebelum saya mendaftar keluar, saya ingin memberitahu anda tentang memadamkan nota kongsi.

Jika anda pemilik nota kongsi dan jika anda memadamkannya, maka nota itu dialih keluar daripada apl Nota semua orang yang anda kongsikannya. Anda (dan hanya anda) boleh memulihkannya daripada folder Dipadam Baru-baru ini.

Jika anda seorang peserta dan memadamkan nota yang telah dikongsi dengan anda, ia dialih keluar daripada apl Nota anda dan TIDAK masuk ke dalam Dipadamkan Baru-baru ini. Ia tidak dipadamkan daripada nota pemilik atau mana-mana peserta lain. Untuk membuka nota ini semula, anda perlu mengklik pautan asal yang dikongsi oleh pemilik.

Catatan berkaitan untuk anda baca:

Kaedah manakah yang anda dapati paling mudah? Bagi saya, ia adalah kaedah pertama. Kongsikan pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *