Cara memuat turun dan memasang iOS 15 pada iPhone dengan data mudah alih

Pernahkah anda mahu memuat turun kemas kini iPhone iOS melalui data selular sahaja untuk mendapati anda tidak boleh berbuat demikian? Walau bagaimanapun, berikut ialah penyelesaian yang anda boleh memuat turun kemas kini iOS 15 pada iPhone anda menggunakan data mudah alih. Anda tidak memerlukan sebarang apl pihak ketiga untuk ini.

Sebelum anda memulakan, dapat difahami bahawa Wi-Fi kini berada di mana-mana, dan dengan itu mudah untuk memuat turun kemas kini iOS menggunakannya. Akibatnya, panduan ini adalah untuk peratusan kecil pengguna yang tidak mempunyai akses kepada Wi-Fi, serta mereka memiliki Mac. Jadi, jika anda memenuhi syarat ini, berikut ialah panduan langkah demi langkah tentang cara memuat turun kemas kini perisian pada iPhone menggunakan data mudah alih.

Apa yang anda perlukan

Sebelum awak bermula

Apa yang akan kami lakukan

Kemungkinan besar, anda akan melihat pilihan, tetapi jika anda tidak melihat USB iPhone dalam Langkah #7 ikut helah ini.

Hidupkan Hotspot Peribadi pada iPhone, sambungkannya ke Mac, dan klik pada Rangkaian dalam Keutamaan Sistem Mac.

Klik pada tambah (+) ikon di bahagian bawah sebelah kiri. Klik pada Antara muka dan klik pada USB iPhone daripada senarai. Sekarang klik pada Buat. Akhir sekali, klik Mohon dari kanan bawah dan cuba dari Langkah #7 sekali lagi.

Ia seperti bulatan penuh. Data mudah alih iPhone anda masuk ke dalam Mac anda, dan kemudian dari sana keluar sebagai Wi-Fi yang anda sambungkan iPhone yang sama. Menarik. bukankah!

Saya menemui dan menggunakan helah ini pada hari-hari awal saya apabila penyedia rangkaian mudah alih yang saya tukar untuk memberikan data 4GB 4G setiap hari.

Apabila iPhone dilancarkan pada tahun 2007, ia hanya tersedia di AT&T. Selain itu, walaupun model masa depan tersedia pada pembawa lain, data mudah alih adalah mahal, dan melampaui had akan melonjakkan bil secara eksponen.

Mungkin ini sebab Apple mempunyai sekatan walaupun pada saiz Apl yang anda boleh muat turun melalui data mudah alih. Baru-baru ini, Apple telah membenarkan memuat turun aplikasi bersaiz lebih 200 MB daripada App Store.

Jika tiada pengehadan atau terlalu banyak kerja pada tahap asas iOS, maka pada masa hadapan, kami mungkin dibenarkan memuat turun kemas kini perisian secara terus menggunakan data Selular. Buat masa ini, helah di atas ada untuk anda.

Mengakhiri…

Ini adalah cara memuat turun kemas kini iOS 15 pada iPhone menggunakan data mudah alih. Sekarang ia adalah penyelesaian, dan saya harap anda suka membaca ini.

Akhir sekali, anda boleh mengikuti pengetahuan ini walaupun anda mempunyai peranti Windows 10. Saya akan membuat panduan mengenainya juga, dan mengemas kininya di sini. Walau bagaimanapun, setakat ini, saya telah menghadapi pelbagai isu dengan versi Windows 10 yang saya ada pada komputer ganti.

Anda juga mungkin suka membaca…

Apakah pendapat anda mengenai perkara ini, dan adakah anda akan mencuba kaedah ini, walaupun ia hanya untuk keseronokan? Kongsi dengan kami dalam komen di bawah.

Terima kasih banyak-banyak ! tidak pernah tahu ini. tidak tahu macbook saya begitu berkuasa lol

Hai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *