Cara Memindahkan Data Kesihatan ke iPhone atau Apple Watch Baharu

Baru menghadiahkan diri anda iPhone atau Apple Watch serba baharu? Saya pasti anda ingin memindahkan data kesihatan anda ke peranti baharu anda. Syukurlah, Apple telah menjadikannya lebih mudah untuk memindahkan data kesihatan ke iPhone atau Apple Watch baharu. Tidak seperti sebelum ini, anda kini boleh menyegerakkan data kesihatan anda dengan iCloud. Selain itu, anda juga mempunyai pilihan untuk menggunakan iTunes atau apl pihak ketiga untuk memindahkan data anda ke peranti iOS atau Apple Watch anda.

Dengan iOS yang dikemas kini, anda mendapat pilihan untuk menyegerakkan data Kesihatan anda dengan iCloud. Apple menyulitkan data untuk memastikan ia mempunyai keselamatan peringkat tinggi. Satu perkara yang perlu diberi perhatian ialah iPhone dan Apple Watch anda masing-masing mestilah menjalankan iOS 11 atau lebih baru dan watchOS 4 atau lebih baru. Pergi ke panduan ringkas ini untuk membuat sandaran yang disulitkan bagi data kesihatan anda menggunakan iCloud.

Langkah 1. Mula-mula, anda perlu menyambungkan iPhone anda ke komputer anda melalui USB dan kemudian melancarkan iTunes.

Langkah #2. Sekarang, klik pada ikon peranti di bahagian atas sebelah kiri.

Langkah #3. klik Ringkasan jika ia sudah dipilih.

Langkah #4. Seterusnya, anda perlu ke tandai kotak untuk Sulitkan sandaran iPhone, masuk kata laluan Awak.

Langkah #5. Akhir sekali, klik pada Sandarkan Sekarang.

Itu sudah selesai!

Setelah anda berjaya menyandarkan data kesihatan anda, anda boleh mengalihkannya ke peranti baharu anda dengan mudah. Ikuti panduan ringkas untuk memulihkan Apple Watch atau iPhone anda daripada sandaran.

Terdapat beberapa apl pihak ketiga yang membolehkan anda mengeksport data kesihatan ke peranti lain. Saya telah menggunakan “Pengimport Data Kesihatan” untuk mengeksport data kesihatan saya dengan mudah daripada apl Kesihatan. Ia agak boleh dipercayai dan berharga $4.99.

Bungkus:

Ada sebarang maklum balas untuk kami? Jangan ragu untuk menembaknya dalam komen di bawah.

Anda juga ingin membaca siaran ini:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *