Cara Membuat Sandaran iPhone

Mempunyai sandaran telefon anda telah menjadi semakin menonjol hari ini kerana telefon mudah alih telah menjadi bahagian penting dalam kehidupan kita. Dengan banyak gambar, mesej, kenalan, data apl dan banyak lagi yang disimpan pada peranti mudah alih ini, kehilangan walaupun satu daripada perkara itu nampaknya membawa malapetaka, apatah lagi semuanya. Selalunya, telefon kami adalah satu-satunya tempat maklumat sedemikian disimpan, jadi jika hilang dari sana, anda biasanya tidak dapat memulihkannya.

Menyandarkan telefon anda adalah seperti menyimpan salinan semua data anda dengan selamat. Jika anda sedang menaik taraf kepada iPhone baharu atau kehilangan iPhone lama anda dan terpaksa menukar, atau baru sahaja melakukan tetapan semula kilang, ia hanyalah masalah memindahkan data sandaran anda ke iPhone baharu anda. Apple menjadikannya sangat mudah untuk bertukar dari satu peranti ke peranti lain dengan lancar.

Terdapat dua cara yang ditawarkan oleh Apple untuk membuat sandaran iPhone iTunes dan iCloud anda. Sandaran iTunes menyimpan data secara setempat pada komputer anda. Ia lebih pantas kerana pemindahan data dilakukan melalui kabel. Sandaran iTunes boleh menyimpan lebih banyak data daripada iCloud. Ia dilengkapi untuk menyimpan apl, muzik dan video yang tidak dimuat turun daripada iTunes, foto yang tiada dalam gulungan kamera anda, sejarah panggilan anda dan beberapa perkara lain yang tidak dapat iCloud.

Sandaran iCloud menyimpan data dari jauh pada pelayan Apple melalui WiFi, anda mendapat 5GB ruang kosong pada iCloud, tetapi anda boleh membayar untuk mendapatkan lebih banyak ruang storan. Ia bertujuan hanya untuk menyimpan data yang Apple anggap penting, seperti Mesej anda, gulungan Kamera, maklumat Akaun, Kata laluan antara lain yang boleh anda sesuaikan semasa mendayakan sandaran iCloud.

Kami mengesyorkan anda membuat sandaran iPhone melalui iTunes bila-bila boleh tetapi simpan sandaran perkara penting pada iCloud juga. Membuat sandaran buat kali pertama akan mengambil masa yang lebih lama, tetapi setiap masa berikutnya akan menjadi lebih pantas kerana hanya fail baharu akan ditambahkan.

Untuk membuat sandaran iPhone anda menggunakan iTunes, anda mesti memasang iTunes pada PC atau Mac anda. Anda boleh memuat turunnya secara percuma dari pautan di bawah. Juga, pastikan anda mempunyai kabel Lightning ke USB untuk dapat menyambungkan iPhone anda ke PC.

鈫 Muat turun iTunes

Petua panas: Di bawah Pilihan bahagian, dayakan pilihan penyegerakan berikut dan tekan butang Mohon butang di bar bawah untuk membenarkan iTunes mengambil sandaran iPhone anda secara automatik apabila ia disambungkan melalui kabel atau berada dalam rangkaian WiFi yang sama.

Keperluan: iPhone disambungkan ke WiFi.

Itu sahaja. Harap anda mendapati halaman ini berguna untuk mengambil sandaran iPhone anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *