Cara Membuat Sandaran dan Memasang Apl iPhone daripada Mac/Windows Tanpa iTunes

Untuk memberi lebih tumpuan pada muzik, filem dan rancangan TV, Apple telah mengalih keluar ciri pengurusan aplikasi daripada versi iTunes 12.7 tahun lepas. Berikutan kekecewaan yang meluas, gergasi teknologi itu terpaksa mengeluarkan iTunes 12.6.3 sebagai alternatif untuk membenarkan pengguna menyegerakkan aplikasi. Malangnya, macOS Mojave tidak lagi menyokong versi iTunes lama ini. Ini bermakna anda perlu mencari cara lain untuk membuat sandaran dan memasang apl iPhone atau iPad anda daripada Mac atau Windows PC tanpa iTunes.

iOS 11 atau lebih baru membolehkan anda memadamkan apl tanpa perlu memadamkan dokumen dan data. Jadi, anda boleh memastikan data penting anda selamat tanpa perlu menyimpan apl pada peranti anda. Ini adalah cara yang lebih baik untuk mengosongkan banyak ruang pada peranti iOS.

Walau bagaimanapun, sesetengah daripada anda mungkin ingin membuat sandaran apl iOS pada komputer anda dengan cara lama. Secara peribadi; Saya masih suka melalui kaedah tradisional ini untuk lebih fleksibiliti. Ia juga membantu saya menambah satu lagi lapisan perlindungan untuk apl kegemaran saya. Jika anda seperti saya, tutorial berikut adalah untuk anda!

Terdapat beberapa pengurus iPhone pihak ketiga yang membolehkan anda mengurus apl dengan mudah. Salah satu alternatif iTunes terbaik yang saya telah cuba dan dapati agak membantu ialah iMazing. Anda boleh menggunakan alat ini untuk membuat sandaran keseluruhan apl anda dan memulihkannya ke peranti anda tanpa sebarang masalah. Ia serasi dengan kedua-dua macOS dan Windows. Ia menyokong iOS 12 dan tersedia secara percuma.

Catatan: Dalam panduan berikut, saya akan menunjukkan langkah-langkah pada Mac. Langkah-langkahnya adalah sama untuk Windows PC. Jadi, anda tidak akan menghadapi sebarang masalah untuk menyiapkan kerja anda.

Langkah 1. Mula-mula, muat turun iMazing pada komputer anda. Dan kemudian, sambungkan iPhone atau iPad anda ke komputer menggunakan kabel Lightning.

Langkah #2. Sekarang, lancarkan iMazing pada komputer anda dan klik pada Apl.

Pada skrin seterusnya, anda sepatutnya melihat semua aplikasi yang telah anda pasang pada iPhone anda. Seterusnya, pilih aplikasi anda ingin membuat sandaran dan kemudian klik pada Salin ke Mac di bawah.

Langkah #3. Seterusnya, pilih destinasi tempat anda ingin menyimpan data apl anda dan klik pada pilih.

Langkah #4. Seterusnya, apl akan meminta pengesahan anda untuk membenarkan apl itu mengekstrak data apl. Klik pada okey dalam mesej.

Langkah #5. Sekarang, anda sepatutnya melihat mesej lain yang mengatakan, “Untuk mengekstrak data apl, iMazing perlu membuat sandaran peranti anda.”

Anda mempunyai dua pilihan: Sandarkan Sekarang atau Ekstrak Data daripada Sandaran Semasa. Klik pada Sandarkan Sekarang.

Langkah #6. The apl akan mula mengekstrak data apl. Setelah proses selesai, klik pada Jelas untuk menamatkan.

Memandangkan anda telah berjaya menyandarkan apl anda, anda akan dapat memasangnya pada peranti iOS anda pada bila-bila masa anda mahu.

Langkah 1. Sambungkan iPhone anda ke komputer dan kemudian lancarkan iMazing pada komputer anda dan kemudian klik pada Apl.

Catatan: Pastikan anda telah mematikan Cari iPhone Saya jika tidak, anda tidak akan dapat memasang apl daripada komputer anda. Tetapan 鈫 Nama anda 鈫 iCloud 鈫 Cari iPhone Saya dan kemudian matikan suis.

Langkah #2. Sekarang, klik pada Salin ke Peranti.

Langkah #3. Seterusnya, pergi ke folder tempat anda menyimpan data apl anda dan pilih apl anda ingin memasang pada peranti iOS anda dan kemudian klik pada Pilih.

Langkah #5. Seterusnya, anda akan melihat mesej yang berbunyi, “iMazing akan memulihkan data aplikasi dan but semula peranti anda. Pulihkan sekarang?” Klik pada teruskan.

Langkah #6. sekarang, iMazing akan mula memasang aplikasi pada peranti iOS anda.

Anda akan diminta untuk mengesahkan menggunakan kata laluan Apple ID anda. Pada akhirnya, peranti anda akan but semula. Dan sebaik sahaja ia dimulakan semula, apl akan berada pada skrin Utama anda.

Versi imazing percuma apl mempunyai beberapa had. Contohnya, ia membolehkan anda memindahkan bilangan item yang terhad seperti media: 50, sejarah panggilan: 5, mesej: 10 dsb. Jika anda mahu membuka kunci semua ciri, anda boleh menaik taraf kepada Versi Penuh. Harga permulaan perisian adalah sekitar $45 untuk satu komputer.

Itu sahaja!

Mengakhiri:

Walaupun saya mahu iTunes lebih tertumpu pada muzik, saya akan menghargai jika ia terus menjadi pengurus iPhone sepenuhnya. Apa pendapat anda mengenainya?

Anda mungkin mahu membaca siaran ini juga:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *