Cara Mematikan Mod Gelap dengan Pantas dalam Instagram pada iPhone

Siaran Cara Melumpuhkan atau Sembunyikan bahagian ‘Dikongsi dengan Anda’ di Halaman Mula Safari pada iPhone muncul pertama di Semua Perkara Bagaimana.

Segerakkan dan kongsi fail dan folder dengan mudah dengan Dropbox pada PC Windows 11 anda.

Siaran Cara Menyediakan dan Menggunakan Dropbox pada Windows 11 muncul dahulu di Semua Perkara Bagaimana.

Suka Windows 11, tetapi terlepas persekitaran Linux? Ketahui cara memasang Ubuntu pada peranti Windows 11 anda dan nikmati mesin dwi but.

The post How to Dual Boot Windows 11 and Linux (Ubuntu) appeared first on All Things How.

Baru-baru ini menyertai Reddit dan nama pengguna telah dipilih secara automatik untuk anda? Ketahui cara menukarnya dengan cepat dan mudah daripada sebarang peranti dan pakai nama pengguna anda sebagai lencana penghormatan di seluruh Reddit.

The post How to Change your Username on Reddit appeared first on All Things How.

Biarkan Windows membetulkan kesilapan menaip secara automatik dan mencadangkan perkataan semasa anda menaip, ATAU lumpuhkan ciri ini jika tidak sesuai untuk kes penggunaan anda.

The post Cara Mendayakan atau Lumpuhkan Autocorrect dan Cadangan Teks dalam Windows 11 appeared first on All Things How.

Apl Android boleh rosak pada PC Windows 11 anda atas pelbagai sebab. Berikut ialah panduan untuk membantu anda menyelesaikan kebanyakan isu ini.

Siaran Cara Betulkan Apl Android Tidak Berfungsi pada Windows 11 muncul pertama sekali di Semua Perkara Bagaimana.

Gunakan ikon desktop tersuai pada PC Windows 11 anda atau alih keluarnya untuk mengekalkan rupa yang bersih pada kertas dinding desktop.

Siaran Cara Menukar atau Mengalih Keluar Ikon Desktop dalam Windows 11 muncul dahulu di Semua Perkara Bagaimana.

Apl Android tidak berkelakuan seperti yang diharapkan atau ranap? Kemas kini Windows Subsystem untuk Android pada sistem anda dan selesaikan isu tersebut dalam masa beberapa minit.

Siaran Cara Kemas Kini Windows Subsystem untuk Android dalam Windows 11 muncul dahulu di All Things How.

Alih keluar Windows Subsystem untuk Android dengan mudah bersama-sama dengan semua Apl Android pada PC Windows 11 anda.

Siaran Cara Menyahpasang Windows Subsystem untuk Android dalam Windows 11 muncul dahulu di All Things How.

Dayakan tetapan kebolehaksesan Pembaca Skrin dalam Windows Subsystem untuk Android untuk menggunakan pintasan papan kekunci dalam Apl Android yang dijalankan pada PC anda.

The post Windows Subsystem for Android Pintasan Papan Kekunci untuk Android Apps appeared first on All Things How.

Nyah kekusutan Halaman Mula anda dalam Safari dengan mengalih keluar pautan yang dikongsi orang dengan anda di iMessage.

The post Cara Semak, Urus dan Kosongkan Ruang Cakera pada Windows 11 appeared first on All Things How.

Jika anda sedang mencari kunci pemulihan BitLocker dalam Windows 11, ia mungkin disimpan dalam akaun Microsoft anda, disimpan pada pemacu USB, disimpan pada fail atau dicetak pada kertas, dsb.

The post Apakah Pemulihan BitLocker dan Cara Cari Kunci Pemulihan pada Windows 11 appeared first on All Things How.

Panduan ini merangkumi semua yang anda perlu ketahui tentang mendayakan, mengurus dan melumpuhkan penyulitan BitLocker pada Windows 11.

The post How to Enable or Turn Off BitLocker on Windows 11 appeared first on All Things How.

Berikut ialah 4 cara berbeza untuk mendapatkan semula menu konteks klasik lama (Klik kanan) Windows pada PC Windows 11 anda.

The post Cara Mendapatkan Menu Konteks Klik Kanan Lama Penuh Kembali dalam Windows 11 muncul pertama sekali di All Things How.

Panduan ini merangkumi semua yang anda perlu ketahui tentang menggunakan Windows Security (Microsoft Defender Antivirus) dalam Windows 11.

The post Cara Menggunakan Windows Security (Microsoft Defender Antivirus) pada Windows 11 appeared first on All Things How.

Semua yang anda perlu tahu tentang mendayakan atau melumpuhkan Microsoft Defender buat sementara waktu dan juga secara kekal dalam Windows 11.

The post How to Enable or Disable Microsoft Defender in Windows 11 appeared first on All Things How.

Panduan ini menerangkan semua yang anda perlu tahu tentang menukar kertas dinding desktop dan kertas dinding skrin kunci dalam Windows 11.

The post How to Change Wallpaper on Windows 11 appeared first on All Things How.

Semua yang anda perlukan untuk membetulkan isu pemacu cFosSpeed ​​semasa memasang Windows 11.

The post How to Fix Windows 11 Cfosspeed Driver Issue appeared first on All Things How.

Jika Bar Tugas Windows 11 anda tidak bersembunyi, tidak bertindak balas, beku atau ranap, kemudian ikuti penyelesaian ini untuk membetulkannya.

The post How to Betul Taskbar Not Hiding on Windows 11 appeared first on All Things How.

Anda boleh menjumlahkan lajur dengan satu klik, ciri AutoSum, fungsi SUM, ciri penapis dan dengan menukar set data kepada jadual.

The post Cara Menjumlahkan Lajur dalam Excel appeared first on All Things How.

Jika PC anda kehabisan ruang cakera, panduan ini akan menunjukkan semua yang anda perlu ketahui untuk mengosongkan ruang cakera pada PC Windows 11 anda.

Instagram telah menambah sokongan untuk Mod Gelap dalam kemas kini terkini untuk iPhone. Walau bagaimanapun, tiada suis togol untuk mendayakan atau melumpuhkan mod gelap dalam apl Instagram. Apl ini mengikut tetapan iPhone anda sahaja, tidak ada yang terlepas daripada itu.

Jika anda telah menetapkan iPhone anda untuk menghidupkan Mod Gelap secara automatik selepas matahari terbenam (atau masa tersuai), maka aplikasi Instagram juga akan mengikuti usaha yang sama. Ia akan bertukar kepada Mod Gelap apabila iPhone anda berjalan dalam Mod Gelap.

Jadi, satu-satunya cara untuk mematikan Mod Gelap dalam Instagram ialah mematikannya pada iPhone anda sendiri. Ada cara cepat untuk melakukannya.

Tarik ke bawah dari tepi kanan atas iPhone anda untuk mengakses pusat kawalan. Kemudian ketik dan tahan pada peluncur kecerahan untuk mengakses pilihan paparan pantas. Kemudian akhirnya “ketik ikon Mod Gelap” (yang pertama di baris bawah) untuk melumpuhkan Mod Gelap.

Walaupun ini bukan penyelesaian yang anda cari, anda perlu menggunakannya jika anda tidak menyukai Mod Gelap dalam Instagram. Ini ialah cara terpantas untuk mematikan Mod Gelap pada iPhone. Apabila anda selesai menggunakan Instagram, hidupkan mod gelap pada iPhone anda sekali lagi dengan pantas dari pusat kawalan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *