Cara Memasang Sandwic Ais Krim (Mod Cyanogen 9) pada Samsung Galaxy Tab 10.1 [Guide]

Saya telah menggunakan Samsung Galaxy Tab 10.1 sejak beberapa lama sekarang. Terima kasih kepada ketinggalan dan isu, saya akan menjualnya kerana kekecewaan saya dengan OS Honeycomb dan garis masa penghantaran yang tidak diketahui kemas kini Sandwich Ais Krim oleh Samsung apabila terima kasih kepada pasukan Mod Cyanogen, pratonton ROM berasaskan Sandwich Ais Krim telah disediakan yang benar-benar mengubah fikiran saya.

Sepanjang dua hari saya menggunakan ROM ini, yang juga dikenali sebagai binaan CM9 KANG, saya amat berpuas hati dengan kepantasannya – bukan sahaja dari segi prestasi biasa tetapi pelayarnya sepantas Safari seperti iPad sekarang. Malah apl terbina dalam seperti Gmail, Bual Google, Galeri ditambah baik.

Binaan masih tidak cukup stabil untuk digunakan oleh Joe biasa memandangkan pecutan perkakasan kamera, Bluetooth, HD video masih belum berfungsi dengan baik. Google Wallet terus menutup paksa serta terdapat sedikit pepijat di sana-sini tetapi tiada apa-apa yang menjadi penghalang dan akan membuatkan anda ingin kembali ke Honeycomb ( YUCK! ).

Begini cara anda juga boleh memasang Sandwich Ais Krim pada Samsung Galaxy Tab 10.1 anda. Perlu diingat, ini hanyalah binaan alfa dan tidak mempunyai sokongan apa pun. Pastikan anda membuat sandaran data anda juga.

Nota: iTD tidak akan bertanggungjawab untuk sebarang kehilangan data atau kerosakan peranti. Walaupun, jika anda mengikuti panduan dengan betul, sepatutnya tidak ada masalah.

Pembetulan Isu Google Wallet FC

Untuk membetulkan isu penutupan paksa Google Wallet, hanya pergi ke Tetapan > Apl > Google Wallet dan lumpuhkannya daripada berjalan. OS akan menunjukkan kepada anda mesej tentang ia sebagai aplikasi lalai dll, abaikan ia.

Nikmati ICS pada Samsung Galaxy Tab 10.1 anda! CM9 mungkin pilihan terbaik yang kami ada untuk benar-benar menikmati Sandwich Ais Krim pada tablet kami kerana Samsung pasti akan menambahkannya dengan UI Touch Wiz mereka apabila mereka mengeluarkannya secara rasmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *