Cara memasang Kodi pada Windows 10 Mobile

Nampaknya musim cuti menyebabkan pertumbuhan penghantaran PC buat kali pertama dalam 6 tahun. Menurut IDC, jumlah penghantaran PC untuk Q4 2017 ialah 70.6 juta manakala penghantaran untuk Q4 2016 ialah 70.1 juta. Itu adalah peningkatan sebanyak 0.7% dan sama sekali bertentangan dengan apa yang diramalkan oleh IDC iaitu. jualan PC akan turun sebanyak 2.7% pada 2017.

Manakala sebaliknya, jumlah penghantaran pada 2017 menyaksikan penurunan sebanyak 0.2% apabila jualan menurun daripada 260.2 juta kepada 259.6 juta.

Angka jualan terutamanya bergelut di AS dengan hanya 16.5 juta jumlah unit komputer riba dan komputer meja terjual manakala di negara lain seperti Eropah, Jepun, Afrika dan Timur Tengah jualannya stabil. Rantau yang membantu dalam peningkatan jualan/penghantaran Q4 adalah dari Asia/Pasifik dan Amerika Latin.

Dengan penguasaan telefon mudah alih, jualan PC telah bergelut kerana ramai pengguna memilih peranti kecil berbanding peranti besar dan lebih besar. Neha Mahajan, penganalisis penyelidikan kanan di IDC berkata, “Jualan pengguna percutian yang kukuh menyediakan momentum yang mencukupi untuk pasaran PC untuk stabil sedikit lagi. Walau bagaimanapun, peningkatan populariti faktor bentuk mudah alih yang lain terus memberi kesan yang melembapkan dan mengetuai keseluruhan AS Pasaran PC menunjukkan prestasi di bawah jangkaan.”

Dari perspektif syarikat, HP mendahului senarai dengan 16.5 juta penghantaran pada Q4 2017 diikuti oleh Lenovo (15.7 juta), Dell (11 juta), Apple (5.8 juta), Asus (4.5 juta) dan Acer (4.5 juta).

Pusat Media Kodi, pemain media merentas platform sumber terbuka yang membolehkan pengguna menyemak imbas dan melihat video, foto, podcast dan muzik baru-baru ini mengemas kini aplikasi UWP dengan sokongan untuk Xbox.

Pada acara Hari Pembangun Windows Microsoft, Kodi mengesahkan bahawa ia akan bekerjasama dengan Microsoft untuk menukar aplikasi Win32nya kepada aplikasi UWP penuh. Aplikasi Kodi UWP tersedia di Microsoft Store untuk sementara waktu sekarang tetapi ia tidak pernah menyokong Windows Phone.

Nampaknya terdapat beberapa pembangunan yang berlaku secara dalaman kerana binaan setiap malam apl mereka untuk ARM dengan sokongan untuk mudah alih tersedia di tapak mereka. Begini cara anda boleh memuatkan apl ke Windows Phone anda.

Jangan mengharapkan apl itu stabil kerana ia masih di peringkat awal pembangun, walaupun bagus untuk melihat pemain media yang hebat tersedia pada platform yang dihentikan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *