Cara memasang beta pembangun watchOS 8 pada Apple Watch anda

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar boleh memberi kita komisen.

muat turun WatchOS

Pada WWDC 2021, Apple melancarkan watchOS 8. OS baharu memerlukan ujian sebelum ia dilancarkan kepada khalayak umum pada musim luruh ini. Oleh itu, Apple mengeluarkan versi beta OS kepada pembangun, yang akan membolehkan mereka menguji apl mereka pada Apple Watch dan memberi maklum balas. Selanjutnya, secara teknikalnya, jika anda seorang pengguna umum, anda perlu menunggu untuk pelancaran awam. Walau bagaimanapun, anda boleh menyertai beta ini. Anda boleh memuat turun beta pembangun watchOS 8. Begini caranya:

Kata berhati-hati: Kami amat mengesyorkan supaya menjauhi pratonton pembangun melainkan anda memerlukannya untuk pembangunan perisian. Jika peranti itu adalah pemacu harian anda, kami mengesyorkan anda menunggu keluaran akhir.

Pastikan anda menjalankan beta pembangun untuk iOS 15 pada iPhone anda jika anda ingin mencuba dan memasang watchOS 8 beta.

  Log masuk kedeveloper.apple.com pada iPhone yang dipasangkan dengan Apple Watch.Tap anda Temui.Ketik watchOS.Ketik Muat turun.Log masuk dengan anda ID Apple.Ketik Pasang Profil.Gesaan meminta kebenaran untuk memasang profil akan muncul, ketik benarkan.Ketik pada Pasang mula.Masukkan anda Kod laluan jika digesa.Ketik pada Pasang untuk mengesahkan.Ketik pada Mula semula.

  Bagi yang tidak sedar, kami memasang sijil kerana ia memberitahu iPhone anda bahawa beta untuk watchOS tersedia pada Jam Tangan anda. Apple Watch perlu mengesan kemas kini. Setelah dikesan, prosesnya agak mudah dan mudah.

   Pastikan iPhone anda disambungkan ke Wi-Fi dan Jam Tangan dicaj kepada 50 peratus. Lancarkan Apple Watch apl pada iPhone anda. Ketik pada Jam saya tab.Ketik pada Umum.Ketik pada Kemas Kini Perisian.Ketik pada Muat turun dan pasang.Masukkan anda Kod Laluan iPhone.Ketik Setuju kepada Terma dan Syarat. Ketik Pasang pada iPhone anda dan/atau Apple Watch anda.

   Jika anda tidak mahu menggunakan iPhone anda dalam proses, anda boleh memasang watchOS 8 beta pada Apple Watch 6 dan ke atas anda. Walau bagaimanapun, proses itu belum sepenuhnya bebas iPhone lagi.

    Buka tetapan pada Apple Watch anda. Ketik Umum.Ketik Kemas Kini Perisian.Ketik Pasang.Ketik okey.Buka Tonton apl pada iPhone anda. Setuju dengan Terma & Syaratpada iPhone anda. Ketik Muat turun & Pasang pada Apple Watch anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *