Cara Melumpuhkan Pratonton Watak Pop Timbul pada Papan Kekunci iPhone

Jika anda telah menggunakan papan kekunci QuickType Apple, anda mungkin mengetahui Pratonton Aksara. Apabila anda menekan kekunci semasa menaip, pop timbul kecil akan muncul memberitahu anda bahawa anda telah berjaya memasukkan huruf tersebut.

Walaupun pop timbul mungkin berguna kepada ramai orang, sesetengah daripada anda mungkin mahu melumpuhkan pratonton aksara pada papan kekunci iPhone anda. Mungkin anda tidak rasa ia berguna lagi atau menganggap ia mengganggu anda.

Walau apa pun sebabnya, ikuti beberapa langkah mudah yang diberikan di bawah untuk mematikannya supaya anda boleh menaip dengan lancar atau tanpa sebarang gangguan.

Langkah 1. Pelancaran tetapan apl pada iPhone anda 鈫 Ketik pada Umum 鈫 Tatal ke bawah dan ketik pada papan kekunci.

Langkah #2. sekarang, matikan suis sebelah Pratonton Watak.

Itu sahaja! Papan kekunci perisian tidak lagi akan menunjukkan pratonton aksara semasa menaip. Satu perkara yang perlu diberi perhatian ialah ia akan digunakan dalam semua apl yang menggunakan papan kekunci QuickType.

Kemudian, jika anda terlepas ciri ini atau ingin mendapatkannya semula, apa yang anda perlu lakukan ialah kembali ke Tetapan Papan Kekunci dan hidupkan suis.

Itupun dia!

Lagi Petua untuk Meningkatkan Pengalaman Menaip Anda…

Terdapat banyak cara anda boleh meningkatkan pengalaman menaip anda pada peranti iOS. Sebagai contoh, anda akan memanfaatkan gerak isyarat leret dan papan kekunci kuis untuk menaip dengan lebih pantas tanpa perlu melompat dari satu hujung ke hujung.

Baru-baru ini, kami mencipta panduan yang luas dengan beberapa petua yang boleh memainkan peranan penting dalam meningkatkan produktiviti anda. Jadi, jika anda mahukan masa anda di papan kekunci maya tanpa kerumitan, semak itu.

Anda ingin mengikuti artikel ini:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *