Cara Melumpuhkan Pratonton Auto-Main Netflix

Untuk semua hiburan luar biasa yang dibawakan oleh Netflix kepada kehidupan kita, pratonton video automain bukan sebahagian daripadanya. Peminat Netflix telah lama meminta syarikat itu membenarkan pilihan untuk melumpuhkan pratonton ini. Masa Thar akhirnya tiba, dan gergasi penstriman video kini akan membenarkan pengguna mematikan pengeboman bunyi yang merupakan pratonton video automain. Kami tahu anda sudah bersedia untuk mendapatkan barangan tersebut, jadi berikut ialah cara untuk melumpuhkan ciri Netflix yang paling menjengkelkan.

Ini sebenarnya soalan yang sangat bagus dengan jawapan yang kukuh. Mula-mula dilancarkan kepada pengguna pada penghujung tahun 2016, Netflix mempunyai kepercayaan yang kuat bahawa penggunanya memerlukan cara untuk mencari kandungan baharu. Pada masa itu, syarikat itu dijangka melancarkan lebih 1,000 jam kandungan asal pada tahun akan datang. Dengan itu, Netflix tahu ia mempunyai kurang daripada 90 saat untuk menarik perhatian pangkalan penggunanya. Syarikat itu melihat pratonton ini sebagai cara untuk “terus mengembangkan pengalaman TV Internet.”

Malangnya, pengguna telah memberontak dan blog tidak cuba menyembunyikan penghinaan mereka terhadap ciri ini. Malah pengarah Star Wars: The Last Jedi Rian Johnson memanggil Netflix di Twitter pada tahun 2018, 18 bulan yang baik selepas pratonton ini disiarkan secara langsung. Cepat ke hari ini, dan Netflix akhirnya mendengar penggunanya dan menyediakan mereka dengan cara untuk melumpuhkan pratonton ini selama-lamanya.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memastikan anda log masuk ke akaun Netflix anda di web. Seterusnya, ikuti langkah-langkah ini dengan tepat dan dalam masa kurang daripada beberapa saat anda akan menyingkirkan pratonton yang mengerikan ini untuk kebaikan.

1. Klik pada gambar profil anda di penjuru kanan sebelah atas skrin. Seterusnya, pilih “Urus Profil.”

2. Anda perlu memilih profil yang mana (jika berkenaan) anda ingin menyesuaikan tetapan untuknya. Bahagian ini penting, kerana melumpuhkan pratonton video automain untuk seorang pengguna tidak bermakna akaun Netflix anda secara keseluruhannya dilumpuhkan.

3. Nyahtanda kotak yang berlabel “Automain pratonton semasa menyemak imbas pada semua peranti.” Pastikan anda ambil perhatian bahawa ini menyatakan “semua peranti” supaya pengalaman Netflix berasaskan iOS, Android dan desktop anda akan dibuang daripada pratonton ini.

4. Klik pada “Simpan,” dan anda bebas daripada ketidakadilan pratonton video ini.

Perlu diingat bahawa sesetengah pengguna telah melihat kelewatan dalam tetapan ini berkuat kuasa jadi berikan diri anda sedikit masa sebelum mencuba proses itu semula. Jika ia tidak berfungsi selepas beberapa ketika, log keluar daripada Netflix, log masuk semula dan cuba lagi.

Tidakkah anda tahu bahawa Netflix akan memberi kita bukan satu tetapi dua cara untuk melumpuhkan “ciri” ini? Seperti kaedah di atas, pastikan anda log masuk ke akaun Netflix anda.

1. Tuding kursor tetikus anda pada gambar profil anda supaya menu lungsur didayakan dan klik “Akaun.”

2. Di bawah profil akaun anda, tatal atau lihat ke bawah sehingga anda melihat pilihan di bawah “Profil Saya” berlabel “Tetapan main balik”.

3. Nyahtanda kotak yang menyatakan “Automain pratonton semasa menyemak imbas pada semua peranti.” Sekali lagi, ini serupa dengan langkah di atas. Kami hanya menavigasi ke pilihan ini dengan cara yang sedikit berbeza.

4. Tekan “Simpan” untuk memastikan perubahan anda disimpan.

Itu sahaja yang ada. Sekarang pergilah dan nikmati sedikit kedamaian dan ketenangan.

Untuk semua nilai hiburan yang baik yang telah dibawa oleh Netflix ke dalam kehidupan kita, pratonton video automain pastinya merupakan salah satu ciri yang paling tidak dihargai. Walau bagaimanapun lamanya, pengguna Netflix sangat gembira melihat syarikat itu akhirnya mendengar dan membuat pilihan ini. Walaupun kami ingin melihat syarikat secara proaktif memberitahu pengguna mereka, kemungkinan besar masih bergantung pada pratonton ini untuk membantu sekurang-kurangnya beberapa pangkalan pengguna sedia ada mencari kandungan baharu. Adakah anda akan melumpuhkan ciri ini dalam masa terdekat? Kami ingin mendengar daripada anda dalam ulasan di bawah.

Berkaitan:

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

David ialah seorang penulis teknologi bebas dengan lebih 15 tahun pengalaman dalam industri teknologi. Dia suka semua perkara Nintendo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *