Cara Log Keluar daripada Akaun iCloud daripada iPhone, iPad dan Mac

iCloud ialah perkhidmatan yang menghubungkan semua peranti Apple anda dengan lancar. Selain itu, banyak perkhidmatan seperti Cari peranti Saya, Rantai Kunci, Apple Pay berfungsi hanya apabila anda log masuk ke akaun iCloud. Namun, mungkin ada sebab untuk log keluar daripada iCloud pada iPhone, iPad dan Mac anda. Jadi mari kita belajar lebih lanjut dan lihat bagaimana untuk itu.

Anda boleh mengalih keluar akaun iCloud daripada satu atau semua peranti Apple anda kerana anda ingin bertukar kepada akaun iCloud lain atau membuat akaun baharu untuk bermula semula. Contohnya, gunakan akaun peribadi dan bukannya akaun iCloud pejabat.

Apabila anda log keluar daripada iCloud, peranti itu berhenti untuk berfungsi secara harmoni dengan peranti Apple anda yang lain yang mempunyai akaun iCloud yang sama. Anda juga akan dilog keluar daripada FaceTime, iMessage, dan App Store pada peranti itu. Selain itu, anda tidak akan dapat mengakses atau menggunakan banyak perkhidmatan seperti:

Catatan: Anda tidak boleh memindahkan akaun Apple Case dan Apple Card anda ke Apple ID yang berbeza. Mereka tidak boleh diakses pun menggunakan Apple ID yang berbeza.

Sekarang anda tahu akibatnya di sini ialah cara untuk log keluar daripada akaun iCloud pada iOS dan macOS. Walau bagaimanapun, sebelum itu, anda mungkin ingin melihat cara mengarkibkan atau membuat salinan maklumat yang disimpan dalam iCloud.

Nota untuk pengguna Apple Watch: Sebaik sahaja anda log keluar daripada iCloud pada iPhone yang digandingkan, ia dilog keluar secara automatik pada Apple Watch anda juga.

Log keluar?/strong>

Beginilah cara anda boleh log keluar daripada iCloud daripada iPhone, iPad dan Mac. Jika anda berubah fikiran, anda boleh mengikuti langkah yang sama dan log masuk semula dengan Apple ID dan kata laluan anda.

Baca Lagi:-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *