Cara Berkongsi Lagu Muzik Apple ke Cerita Instagram pada iPhone

Beberapa minggu lalu, Apple mengeluarkan pembangun beta 13.4.5 dan semua peminat muzik mengalu-alukan kemas kini ini dengan sepenuh hati. Tetapi mengapa pencinta muzik? Nah, dengan kemas kini ini, Apple membenarkan pengguna untuk kongsi lagu Apple Music ke Instagram Stories pada iPhone.

Walaupun peminat muzik sentiasa boleh menambahkan lagu Spotify ke Instagram, ini adalah sesuatu yang baharu untuk pelanggan Apple Music. Tanpa berlengah lagi, jom semak kaedah untuk berkongsi lagu dari Apple Music ke Instagram.

Jika Instagram tidak kelihatan dalam Helaian Kongsi, semak imbas ke hujung helaian dan ketik pada Lagi pilihan. Dari sana, ketik pada Instagram.

Kini iOS akan menjana cerita Instagram secara automatik; ini akan menjadi imej menegak dengan tajuk lagu, kulit album dan latar belakang kabur. Akhir sekali, anda boleh berkongsi imej ini di Instagram sebagai cerita interaktif.

Apabila rakan atau pengikut Instagram anda akan mengetik cerita ini (kulit album), mereka juga boleh mendengar lagu ini. Sudah semestinya mereka adalah pelanggan Apple Music.

Catatan: Pengguna, yang telah mengakses helaian Kongsi dengan menggunakan Sentuhan 3D, harus beralih ke lima langkah di atas.

Itu sahaja kawan!

Apa cerita awak?

Selain daripada Instagram, anda juga boleh berkongsi lagu Apple Music ke cerita Facebook anda. Kemas kini iPhone anda kepada versi beta 13.4.5 untuk berkongsi muzik ke Instagram dan Facebook. Nikmati pengalaman berkongsi muzik kegemaran anda dengan orang lain!

Anda juga mungkin suka membaca ini:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *