California State University akan memberikan iPad Air kepada 35,000 pelajar baru sebagai sebahagian daripada program komuniti baharunya

California State University (CSU) telah mengumumkan program ‘California State University Connectivity Contributing to Equity and Student Success’ (CSUCCESS) baharu. Di bawah inisiatif pembinaan komuniti baharu, universiti merancang untuk menyediakan teknologi peneraju industri kepada pelajar. Oleh itu, ia akan memberikan 35,000 iPad serta himpunan aksesori kepada pelajar musim luruh 2021 yang akan datang.

Pada tahun 2020, Apple mengemas kini iPad Air dikuasakan oleh A14 Bionic yang dibina pada proses 5nm, menawarkan CPU enam teras, didatangkan dalam bahasa reka bentuk tepi-ke-tepi reka bentuk baharu, paparan semua skrin, kamera belakang tunggal, Touch ID dibenamkan ke dalam butang di sisi, port USB-C, Wi-Fi 6 dan varian LTE, dan banyak lagi. Tablet ini serasi dengan Papan Kekunci Ajaib dan Pensil Apple generasi kedua yang menjadikannya iPad pertama di luar rangkaian tablet Apple Pro yang menggunakan stylus baharu ini. Semua ciri menjadikannya peranti yang sesuai untuk pelajar.

Mengikut pengumuman itu, semua pelajar tahun pertama dan pemindahan baharu yang akan datang yang akan mengambil bahagian dalam inisiatif itu akan diberikan himpunan teknologi termasuk iPad Air, Apple Pencil dan Apple Smart Keyboard Folio, merentasi lapan kampus CSU: Bakersfield, Channel Islands , Fresno, Humboldt, Los Angeles, Akademi Maritim, Northridge dan San Marcos. Para peserta akan menyimpan bungkusan iPad sepanjang pengalaman sarjana mereka di universiti.

Inisiatif baharu ini direka untuk melengkapkan pelajar dengan jurang ekuiti dengan alat teknologi yang mereka perlukan dalam perjalanan pendidikan mereka. Canselor CSU Joseph I. Castro. berkata;

“CSUCCESS akan memastikan bahawa pelajar mempunyai akses segera kepada alat mudah alih baharu yang inovatif yang mereka perlukan untuk menyokong pembelajaran mereka, terutamanya apabila berhadapan dengan kesan pandemik yang berlarutan. Inisiatif baharu itu akan mewujudkan asas untuk pencapaian mereka dan berpotensi untuk memainkan peranan penting dalam menghapuskan jurang ekuiti yang degil dalam kalangan pelajar kami yang berbakat dan pelbagai. Di samping benar-benar menangani ekuiti dan akses, kami melihat iPad Air sebagai alat yang berkuasa untuk menyediakan pelajar kami untuk kerjaya masa depan mereka.”

Teruja untuk menyokong matlamat pendidikan tinggi 35,000 pelajar, Susan Prescott, Naib Presiden Pendidikan dan Pemasaran Perusahaan Apple berkata;

“Di Apple, kami percaya bahawa pendidikan adalah kuasa yang berkuasa untuk ekuiti dan peluang, dan teknologi itu boleh memperkasakan semua pelajar untuk mencapai matlamat mereka,” kata “Kami sangat gembira kerana iPad Air dan aplikasi pendidikan yang luar biasa dalam App Store akan menjadi pusat kepada pengalaman di kampus CSU di seluruh California, dan akan memainkan peranan dalam pembelajaran dan pembangunan kerjaya pelajar dari Humboldt ke San Marcos.”

Apple bercita-cita untuk menjadi lebih daripada sekadar pengeluar teknologi, ia mahu membina komuniti, terutamanya dengan menyediakan peluang kepada kumpulan yang tidak diwakili di Amerika Syarikat. Syarikat itu memperkenalkan ‘[email protected] Program bimbingan’ di Amerika Syarikat untuk (warganegara dan pendatang) pelajar kolej generasi pertama dalam jurusan terpilih untuk menerima bimbingan, bekerjasama dengan Kolej dan Universiti Hitam Bersejarah, menjalankan Inisiatif Pendidikan Komuniti, dan bekerjasama dengan kelab Lelaki dan Perempuan di Atlantic City untuk produktif program selepas sekolah, dan lain-lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *