Butang Laman Utama iPhone Patah? Pembetulan Pantas Ini Harus Menyelesaikan Masalah Anda

Microsoft mengeluarkan Windows 10 Creators Update pada 11 April sambil menambah sekumpulan fungsi baharu pada sistem pengendalian. Salah satu ciri berguna yang disertakan dengan tampung ulang tahun ialah Dynamic Lock.

Apakah Kunci Dinamik?

Windows 10 Dynamic Lock memasangkan telefon pintar dan komputer anda menggunakan Bluetooth dan mengunci PC anda secara automatik apabila telefon anda berada di luar jangkauan. Ciri baharu ini membolehkan anda membiarkan komputer anda selamat, sambil anda boleh pergi mengambil kopi (atau teh), berbual dengan orang lain, atau melakukan sebarang aktiviti lain yang memerlukan anda berada jauh dari PC anda. Fungsi ini adalah yang paling berguna untuk orang yang sering mendapat troll oleh rakan selepas mereka meninggalkan komputer mereka tanpa menguncinya.

Memadankan telefon anda dengan PC anda

Langkah pertama untuk menggunakan Kunci Dinamik ialah memasangkan komputer anda dengan telefon anda. Pada PC anda, navigasi ke “Tetapan -> Peranti -> Bluetooth & peranti lain.” Gunakan suis togol untuk mendayakan Bluetooth dan hidupkan Bluetooth telefon anda juga. Jika anda tidak mempunyai suis togol (anda tidak boleh menghidupkan Bluetooth), anda harus mengikut arahan ini:

1. Buka menu Mula. Cari “Pengurus Peranti.”

2. Pergi… Baca lagi]]>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *