Bolehkah Anda Melakukan Panggilan FaceTime dari Android ke iPhone?

Anda boleh menyertai panggilan FaceTime daripada telefon Android. Tetapi apabila ia datang untuk memulakannya, pengguna Android masih di luar.

iOS 15 akhirnya tersedia untuk dimuat turun untuk semua pengguna iPhone yang serasi. Setiap tahun, kali ini, Apple mengeluarkan lelaran terbaru OS mereka. Ia mencipta buzz dalam komuniti pengguna Apple seperti yang lain. Tetapi keadaan agak berbeza tahun ini. Bukan hanya pengguna Apple yang sedang menunggu kemas kini terbaru.

Buat pertama kalinya, Apple telah memberikan pengguna Android dan Windows sesuatu yang ditunggu-tunggu dengan keluaran terbaru. Tiada acuh tak acuh mengangkat bahu daripada mereka tahun ini kerana ia memberi kesan kepada mereka juga. Terus kepada intinya, Apple telah memperluaskan sistem persidangan videonya, FaceTime, untuk memasukkan lebih banyak platform.

FaceTime, yang sentiasa eksklusif untuk ekosistem Apple, kini melepaskan eksklusiviti itu untuk memasukkan pengguna Android dan Windows juga. Ini akan datang pada masa apabila seluruh dunia mula bergantung pada panggilan video untuk sambungan peribadi dan profesional.

Tetapi masih terdapat banyak persoalan mengenai langkah ini. Mari bersihkan mereka semua. Walaupun FaceTime kini akan menyertakan pengguna Windows dan Android, keterangkuman itu masih agak terhad dan disertakan dengan banyak kaveat.

Sebagai permulaan, pengguna bukan Apple hanya boleh menyertai panggilan FaceTime yang dimulakan oleh pengguna Apple pada iOS 15. Jadi, jawapan kepada soalan besar sama ada anda boleh melakukan FaceTime dari telefon Android ke iPhone akan menjadi besar, tidak gemuk.

Tiada apl FaceTime untuk pengguna Android yang membenarkan mereka menggunakan FaceTime seperti mana-mana panggilan persidangan video yang lain. FaceTime untuk Android akan berfungsi menggunakan pautan FaceTime, yang hanya pengguna iPhone yang menggunakan iOS 15 boleh menjana.

Pengguna Android boleh menggunakan pautan ini untuk menyertai panggilan FaceTime daripada penyemak imbas. Mereka juga perlu diterima masuk ke panggilan oleh hos, iaitu, pengguna iPhone yang mencipta pautan. Jadi, jika mereka mencipta pautan lebih awal daripada masa panggilan/mesyuarat sebenar dan pengguna iPhone masih belum menyertai, pemanggil Android perlu menunggu untuk menjadi sebahagian daripada panggilan.

Tetapi, terdapat juga kelebihan kerana tiada apl. Menyertai daripada pautan web datang tanpa sebarang rentetan. Anda tidak perlu memuat turun apa-apa, anda juga tidak memerlukan akaun untuk menyertai panggilan FaceTime daripada telefon Android anda. Hanya masukkan pautan dalam penyemak imbas telefon anda, masukkan nama anda dan anda boleh pergi.

馃摬Berikut ialah panduan lengkap untuk menyertai panggilan FaceTime daripada telefon Android.

Jadi, secara keseluruhannya, terdapat banyak batasan untuk keseluruhan persediaan. Tetapi perkara utama ialah, anda boleh menjadi sebahagian daripada panggilan FaceTime. Oleh itu, jika rakan atau keluarga anda sentiasa FaceTimed tanpa anda sebelum ini, hari-hari itu telah berlalu anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *