Boleh pakai Google yang penuh penderia boleh membuka jalan untuk usaha kesihatan jam tangan pintar masa hadapan

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar boleh memberi kita komisen.

Di seluruh platform mudah alih, pembuat jam tangan pintar tidak sabar-sabar untuk menerima kemungkinan yang ditawarkan oleh aplikasi dan perkhidmatan berkaitan kesihatan. Lagipun, penjejak kecergasan ialah komponen besar dalam pasaran boleh pakai semasa, dan jam tangan pintar membenarkan pengeluar memasangkan penderia penjejak kecergasan dengan perisian canggih dan keupayaan komunikasi. Itu semua menjadikan persekitaran utama untuk mengumpulkan dan menganalisis semua jenis data kesihatan peribadi, membawakan kami seperti Apple HealthKit dan Google Fit. Tetapi Google mempunyai beberapa cita-cita yang lebih besar daripada sekadar membantu anda menurunkan berat badan musim sejuk itu, dan bahagian penyelidikan Google X syarikat itu telah menyediakan peranti boleh pakai termaju untuk membantu penyelidik menjalankan kajian dadah.

Yang boleh pakai benar-benar meningkatkan permainan penderianya melebihi apa yang kita lihat dalam produk yang tersedia secara komersil, mengumpulkan data tentang suhu kulit dan keadaan persekitaran sebagai tambahan kepada degupan jantung dan nadi biasa. Data yang dikumpul menawarkan penyelidikan yang jauh lebih banyak (dan semoga lebih berkualiti) maklumat daripada yang mereka harapkan dapat diperoleh daripada laporan yang diserahkan pengguna secara manual, atau dapat mengukur diri mereka sendiri.

Walaupun boleh pakai khusus ini tidak dimaksudkan untuk menjadi jenis perkara yang anda pesan dari Google Store bersama model Android Wear, projek ini boleh berfungsi sebagai tempat ujian untuk teknologi boleh pakai masa hadapan yang lebih berorientasikan komersial. Adakah Android Wear akan mula meningkatkan permainan penderianya apabila ia memasuki tahun kedua ketersediaannya?

Sumber: Bloomberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *