Bola Sepak: David Beckham menikmati ‘aliran dan ketenangan’ taiji, Berita Bola Sepak & Cerita Teratas

SINGAPURA – Dalam usia 20-an, David Beckham akan mengambil sekurang-kurangnya 30 sepakan percuma dalam latihan untuk mengasah kemahirannya setiap hari. Tetapi apabila dia semakin dewasa, dia menyedari dia perlu mengubah pendekatannya untuk memanjangkan kerjayanya supaya dia mengurangkan rutin ini kepada “10 atau 15” setiap hari.

Ini adalah antara nugget yang dikongsi bekas bintang Manchester United dan England itu dengan penonton yang melayari acara AIA Live di Singapura pada petang Khamis (7 Okt).

“Badan anda berubah, anda perlu menjaganya dengan cara yang berbeza,” kata Beckham, yang merupakan duta global AIA.

Bekas pakar sepakan percuma berusia 46 tahun itu bersara pada 2013 selepas memenangi liga Perancis bersama Paris Saint-Germain. Ia adalah kejuaraan liga domestik kelapan yang dimenanginya merentasi tiga negara dalam kerjaya cemerlang yang menyaksikannya memperoleh 115 caps untuk England.

Dalam sesi soal jawab, dia juga memilih tempoh 11 hari pada 1999 apabila dia memenangi Liga Perdana Inggeris, Piala FA dan Liga Juara-Juara sebagai pemain United, kerana detik dalam kariernya dia akan hidup semula jika diberi peluang. .

Sebagai sebahagian daripada acara AIA Live yang bertujuan mempromosikan kesihatan dan kesejahteraan, Beckham belajar tentang seni mempertahankan diri Cina taiji yang berusia berabad-abad daripada grand master Tsu.

Mereka yang mendaftar untuk sesi maya juga menyaksikan kelas induk yang merangkumi peserta seperti pengaruh tempatan Benjamin Kheng dan Andrew Marko.

Sejak dia menggantung butnya, Beckham berkata dia “mencampuradukkan” senamannya sambil terus mementingkan kesihatan dan kecergasan, dan teruja apabila AIA mencabarnya untuk mencuba taiji sebagai sebahagian daripada acara itu.

“Mempelajari tentang kerohanian ia daripada grand master Tsu dan mengetahui lebih lanjut tentang faedahnya sangat menarik,” katanya. “Saya menikmati aliran dan rasa tenang semasa melakukannya dan berasa hebat selepas mengambil bahagian.”

Melita Teo, ketua pelanggan dan pegawai digital AIA Singapura, berkata: “Inisiatif terbaharu ini akan mendorong rakyat Singapura untuk meneruskan perjalanan ini dan melakukan lebih banyak lagi untuk mencapai matlamat kesihatan mereka walaupun Covid-19 menjadi endemik dalam kehidupan kita.”

Kami telah mengalami beberapa masalah dengan log masuk pelanggan dan memohon maaf atas kesulitan yang berlaku. Sehingga kami menyelesaikan isu tersebut, pelanggan tidak perlu log masuk untuk mengakses artikel ST Digital. Tetapi log masuk masih diperlukan untuk PDF kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *