Bina 10586.164 kini tersedia secara rasmi kepada AT&T Lumia 950

Microsoft telah mengumumkan SQL Server pada Linux semalam. Ia akan membolehkan SQL Server menyampaikan platform data yang konsisten merentas Windows Server dan Linux, serta di premis dan awan. Microsoft telah membawa keupayaan pangkalan data hubungan teras untuk pratonton semalam, dan menyasarkan ketersediaan pada pertengahan 2017.

SQL Server pada Linux akan menyediakan pelanggan dengan lebih fleksibiliti dalam penyelesaian data mereka. Satu dengan prestasi kritikal misi, TCO peneraju industri, keselamatan terbaik dalam kelasnya dan inovasi awan hibrid seperti Stretch Database yang membolehkan pelanggan mengakses data mereka di premis dan dalam awan pada bila-bila masa mereka mahu pada kos rendah yang terbina dalam.

Al Gillen, naib presiden kumpulan, infrastruktur perusahaan berkata di IDC: “Ini adalah keputusan yang sangat penting untuk Microsoft, membolehkan ia menawarkan pangkalan datanya yang terkenal dan dipercayai kepada kumpulan pelanggan yang diperluaskan. Dengan membawa produk utama ini ke Linux Microsoft adalah membuktikan komitmennya untuk menjadi penyedia penyelesaian merentas platform. Ini memberikan pilihan kepada pelanggan dan mengurangkan kebimbangan untuk penguncian masuk. Kami menjangkakan ini juga akan mempercepatkan penggunaan keseluruhan SQL Server”

“Kami gembira dapat bekerjasama dengan Microsoft kerana ia membawa SQL Server ke Linux,” kata Mark Shuttleworth, pengasas Canonical. “Pelanggan sudah pun mengambil kesempatan daripada perkhidmatan Azure Data Lake pada Ubuntu, dan kini pembangun akan dapat membina aplikasi moden yang menggunakan keupayaan perusahaan SQL Server.”

Sertai Ketua Pegawai Eksekutif Satya Nadella, Joseph Sirosh dan Judson Althoff diDidorong Data acara pada hari Khamis untuk mendengar lebih lanjut tentang berita ini dan cara Microsoft membantu pelanggan mengubah perniagaan mereka menggunakan data.

Sumber: Microsoft

Windows 10 Mobile build 10586.164 telah mula dilancarkan kepada pengguna Lumia 950 bukan Insiders berjenama AT&T. Binaan mudah alih Windows 10 10586.164 telah dilancarkan baru-baru ini untuk orang dalam pada cincin Perlahan dan Pengeluaran.

Kemas kini termasuk perubahan berikut:

Pengguna AT&T Lumia 950 boleh mengemas kini telefon mereka dengan pergi ke Tetapan > Kemas Kini & keselamatan > Kemas kini telefon > Semak kemas kini.

Soalan sebenar masih kekal sama untuk kebanyakan pengguna Windows Phone: Bilakah Windows 10 akan dilancarkan ke Lumias sedia ada dengan windows phone 8.1 ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *