Beta 7 untuk iOS 9.3 dan OS X 10.11.4 dikeluarkan kepada pembangun dan penguji beta awam

Apple telah mengeluarkan pratonton pembangun ke-7 dan beta awam untuk iOS 9.3 dan OS X 10.11.4 kepada pengguna. Kemas kini baharu bersaiz kecil dan berkemungkinan hanya mengandungi pembetulan pepijat semasa kami menuju ke acara Apple 21 Mac apabila keluaran akhir dijangka.

Apple telah mengeluarkan beta baharu setiap minggu sekarang apabila kita semakin hampir dengan keluaran akhir.

OS X 10.11.4 mengandungi kemas kini kepada iMessage dengan sokongan untuk Live Photos, aplikasi Notes dengan sokongan untuk perlindungan kata laluan dan keupayaan untuk mengimport nota Evernote di antara pembetulan pepijat dan peningkatan prestasi yang lain.

iOS 9.3 mengandungi banyak ciri baharu seperti Shift Malam, kemas kini kepada apl terbina dalam seperti Nota, Berita, Kesihatan dan sokongan Sentuhan 3D untuk hampir semua apl yang dihantar dengan iOS. Untuk iPad dalam pendidikan, ciri baharu termasuk log masuk berbilang pengguna, apl Bilik Darjah baharu, sokongan untuk ID Apple terurus dan portal Pengurus Sekolah baharu untuk pengurusan peranti. Baca lebih lanjut mengenai ciri-ciri ini di sini.

iOS 9.3 akan berfungsi pada peranti yang sama yang iOS 9 dikeluarkan pada asalnya, jadi iPhone 4S dan iPad 2 akan mendapat kemas kini walaupun selepas 5 tahun.

Jika anda sudah menggunakan salah satu daripada beta semasa untuk OS X 10.11.4 atau iOS 9.3, hanya pergi ke Mac App Store > tab Kemas Kini atau Tetapan > Umum > Kemas Kini Perisian untuk mengemas kini. Jika anda berminat untuk menjadi penguji beta awam, pergi ke Program Perisian Beta Awam Apple untuk mendaftar secara percuma dan memuat turun kemas kini ke peranti anda. Pembangun boleh mendaftar dengan sedikit bayaran di Tapak Web Pembangun Apple untuk memuat turun beta baharu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *