Bertel King, Jr., Pengarang di Make Tech Easier – Halaman 3 daripada 3

Bertel King, Jr.

Bertel ialah penulis blog teknologi dan novelis bebas yang mungkin meletakkan terlalu banyak kepercayaan kepada Google. Dia meminati Android sejak saat dia menggunakan peranti pertamanya — jika tidak lebih awal — dan telah memahami Chromebook Pixel sejak hari pertama. Anda boleh mengikuti kerjanya di bertelking.com.

Dengan Google Reader akan keluar, anda mungkin berbaloi untuk mempertimbangkan untuk beralih kepada salah satu alternatif percuma kepada Feedburner yang dipaparkan di sini.

Adakah anda pernah kehilangan komputer anda? Jika ya, anda mungkin tahu betapa menakutkannya sesuatu pengalaman itu. Prey berada di sini untuk membantu anda mencari komputer atau peranti mudah alih anda yang hilang apabila ia hilang.

Kadangkala anda hanya perlukan editor teks untuk mencatatkan beberapa nota ringkas, tetapi bagaimana pula dengan masa yang anda perlukan untuk menyelesaikan penulisan yang serius? Tidak, kami tidak bercakap tentang Dokumen Google, kami merujuk kepada sesuatu yang lebih baik.

Twitter tidak mempunyai pilihan eksport terbina dalam, tetapi jika anda mengambil berat tentang semua maklumat yang telah anda curahkan ke Twitter selama ini, twDocs ialah perkhidmatan dalam talian yang akan mengeksport suapan Twitter anda dengan cepat dan mudah ke dalam apa jua format yang anda inginkan.

Penyemak imbas web telah menjadi aplikasi yang paling banyak digunakan pada kebanyakan komputer kami, dan kadangkala ia boleh menjadi kesulitan sebenar untuk beralih kepada aplikasi lain hanya untuk mencatat nota. Berikut ialah beberapa editor teks hebat yang boleh anda gunakan terus dalam Google Chrome.

Dengan lebih banyak peranti yang diarahkan dengan paparan retina, permintaan untuk kertas dinding beresolusi tinggi juga telah meningkat. Berikut ialah 5 sumber hebat kertas dinding beresolusi tinggi yang boleh melengkapkan desktop retina anda.

Jika anda ingin menjadikan aliran kerja anda lebih mudah, anda boleh mempertimbangkan untuk membuka aplikasi tertentu secara automatik ke dalam ruang kerja yang berasingan dalam GNOME, menjimatkan anda daripada perlu menyusun semula tetingkap dengan cara lama.

Jika anda bukan peminat salah satu fon lalai GNOME 3, contohnya fon Cantarell, anda boleh menggantikannya. Berikut menunjukkan cara menukar fon dalam GNOME 3.

Kebanyakan pengedaran Linux pada masa ini lalai menggunakan sistem fail Ext4, tetapi masa depan bagi kebanyakannya terletak pada sistem fail B-tree, lebih dikenali sebagai Btrfs. Ketahui semua tentang Btrfs dan mengapa ia lebih baik daripada sistem fail Ext4.

Matlamat projek GNOME yang dinyatakan adalah untuk menjadikan pencarian dan mengakses fail kami lebih mudah berbanding sebelum ini. Dalam artikel ini, anda akan menemui pandangan langsung pada keadaan semasa mencari data pada desktop GNOME 3.6.

Memandangkan teknologi terus menjadi lebih kecil dan semakin mudah alih, ramai di antara kita terjebak dengan koleksi CD dan DVD yang semakin kurang serasi dengan gaya hidup baharu kita. Berikut ialah panduan untuk menghilangkan habuk daripada timbunan DVD dan CD anda dan mengubahnya menjadi pustaka muzik digital.

Dalam bahagian 1 siri ini, saya menyediakan senarai alternatif sumber terbuka yang berguna untuk kegunaan pejabat rumah, seperti suite pejabat dan pengurus kewangan. Bagi bahagian 2, perkara berikut hanyalah rasa dari banyak aplikasi Linux yang tersedia untuk menyunting, melihat dan menstrim multimedia.

Walaupun Kindle ialah e-pembaca paling popular pada masa ini di pasaran, itu tidak bermakna anda perlu berpegang padanya. Tidak ada kekurangan pilihan untuk menyelesaikan keperluan membaca anda, anda hanya perlu tahu di mana untuk mencarinya. Berikut ialah beberapa cara alternatif untuk membaca e-buku selain daripada Kindle.

Jika ketersediaan apl Windows menghalang anda daripada beralih kepada Linux, berikut ialah senarai besar apl alternatif Linux sumber terbuka yang boleh menjadikan peralihan anda ke Linux lebih mudah daripada yang anda fikirkan.

Sesetengah pengguna menggunakan editor teks mereka secara meluas untuk skrip, pengekodan, penyuntingan manakala yang lain menggunakannya hanya untuk mengambil nota. Jika anda tergolong dalam kumpulan yang kedua dan sedang mencari editor teks yang ringan, Leafpad adalah pilihan untuk anda. [Linux only]

Perubahan paling kontroversi dalam GNOME 3.6 ialah pengurus fail Nautilus, kini dijenamakan semula sebagai Fail. Antara muka telah dilucutkan untuk memberikan anda seberapa sedikit butang yang diperlukan. Berikut ialah pandangan menyeluruh tentang pengurus fail yang baru direka bentuk semula, menunjukkan cara mengurus fail dalam GNOME 3.6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *