Berikut ialah senarai perkara yang telah diperbaiki dan rosak dalam binaan Windows 10 17672 terkini

Google hari ini mengeluarkan kemas kini baharu untuk penyemak imbas Chromenya yang tersedia untuk dimuat turun dengan versi67.0.3396.62 untuk semua pengguna pada Windows. Kemas kini terkini datang dengan ciri baharu bersama-sama dengan pembaikan yang telah diuji oleh pengguna beta sejak beberapa minggu lalu.

Kemas kini terkini disertakan dengan sokongan untuk Generic Sensors API bersama-sama dengan penambahbaikan pada pengalaman VR dan AR. API Penderia Generik membolehkan pembangun mendapatkan tangan mereka pada penderia pecutan atau giroskop di tapak web mereka.

Syarikat itu juga telah menambah sokongan API Peranti WebXR yang membolehkan penciptaan pengalaman realiti Maya dan Diperkukuh pada kedua-dua alat dengar PC dan Mudah Alih. API kini tersedia sebagai percubaan Origin dan pembangun perlu mendaftar sebelum menggunakannya.

Kemas kini juga membawa sokongan untuk Apl Web Progresif yang boleh diprogramkan kerana ia boleh dibuka secara automatik melalui penyemak imbas Chrome pada PC dan Mac.

Google juga telah mengeluarkan ciri pengasingan Tapak yang meningkatkan keselamatan keseluruhan penyemak imbas Chrome yang membawa pengguna pada risiko minimum. Kemas kini juga termasuk mitigasi untuk serangan Meltdown dan Spectre baru-baru ini. Google juga telah menyertakan sokongan untuk BigInt yang merupakan primitif berangka dalam JavaScript yang mewakili integer dengan ketepatan sewenang-wenangnya.

“Kami terus melancarkan Pengasingan Tapak kepada peratusan yang lebih besar daripada populasi yang stabil dalam Chrome 67. Pengasingan Tapak meningkatkan keselamatan Chrome dan membantu mengurangkan risiko yang ditimbulkan oleh Spectre. Untuk mendiagnosis sama ada isu disebabkan oleh Pengasingan Tapak, gunakan chrome: //flags#site-isolation-trial-opt-out seperti yang diterangkan di sini,” kata Krishna Govind dari Google.”

Terdapat juga hampir 34 pembetulan keselamatan yang telah dilancarkan oleh Google dalam kemas kini terbaharu penyemak imbas Chrome. Butiran pembetulan keselamatan belum tersedia dan kami menjangkakan Google akan mengeluarkan butiran dalam nota keluaran dalam beberapa hari.

Kemas kini terbaharu untuk Penyemak Imbas Chrome sudah pun dilancarkan dan sepatutnya tersedia untuk Windows, Mac dan Linux.

Awal bulan ini, Google mengumumkan bahawa Chrome 69 masih berhenti memaparkan petunjuk HTTPS dalam penyemak imbas dan ia sememangnya masuk akal kerana web perlahan-lahan berhijrah ke HTTPS. Tapak HTTP, sebaliknya, akan dibenderakan dengan lebih jelas dan dalam kes ini, Google akan menunjukkan bahawa sambungan ke tapak tersebut tidak selamat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *