Berikut ialah semua perkara yang menyeronokkan dalam Android 12 Beta 2

Semalam, Google mengeluarkan beta ke-2 untuk Android 12 dengan membawa bersamanya beberapa ciri baharu yang kami jangka dapat lihat dalam keluaran beta pertama. Syukurlah, Google mula memperkenalkan lebih banyak ciri yang diperkenalkan pada I/O 2021 ke dalam muat turun terbaharu ini. Banyak perkara yang berlaku kali ini, jadi mari kita selami perkara baharu dalam Android 12 beta 2.

Bahan Anda tema mula muncul

Elemen berbeza telah mula menarik warna daripada kertas dinding anda, termasuk jam skrin kunci besar (yang telah diperkenalkan dalam beta 1). Ini jelas merentas kebanyakan UI sistem, kerana membuka kunci telefon anda dan menurunkan teduh pemberitahuan anda turut mendedahkan warna baharu untuk panel Tetapan Pantas. Togol itu sendiri menggunakan warna utama, manakala peranti Android 12 anda akan menggunakan hitam sebagai tirai latar.

Jika anda mempunyai kecenderungan menukar kertas dinding anda secara tetap atau menggunakan sesuatu seperti Tapet untuk menukar kertas dinding setiap hari, maka anda akan sentiasa dipaparkan dengan warna yang berbeza untuk elemen UI anda. Pada masa ini, nampaknya anda masih belum boleh mengatasi pilihan warna, kerana cuba berbuat demikian dalam bahagian Wallpaper & Gaya akan meninggalkan warna daripada kertas dinding anda pada kebanyakan bahagian telefon anda dan hanya menukar beberapa elemen yang lebih kecil di sana sini.

Perubahan Widget Perbualan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *