Bar speakeasy terbaik untuk dikunjungi di Chicago

Hari ini, istilah speakeasy telah diterjemahkan hampir tidak bermakna. Lupakan sifat sukar difahami — mana-mana bar dengan belanjawan pemasaran mahu dianggap sebagai speakeasy, melaksanakan kod rahsia bodoh (yang boleh didapati di Facebook), langsir dan juga pintu peti sejuk yang mendedahkan ruang rahsia yang menyajikan minuman biasa-biasa saja.

Bar speakeasy sebenar berasal pada masa yang diperlukan dan menjadi berleluasa di Chicago dan New York lama sebelum ia menjadi gimik reka bentuk yang glamor. Pada tahun 1920-an, kedua-dua bandar ini adalah tempat pembiakan untuk speakeasies apabila alkohol diharamkan. Tempat-tempat ini memenuhi keperluan pelanggan yang licik dengan kegemaran mencari pintu yang sesuai. Nadi budaya speakeasy lahir daripada komuniti — lanjutan fizikal kumpulan teman mabuk, jika anda mahu.

Tidak perlu dikatakan, idea speakeasy dalam budaya hari ini telah diperuntukkan kepada kematian, memberi makan kepada keinginan untuk kebaharuan sambil mengabaikan sejarah. Jika anda bertanya kepada kami, sudah tiba masanya kita memberi penghormatan kepada bandar-bandar yang menjadi tempat tinggal kisah silam ini.

Ini mungkin bukan speakeasy tertua, paling tulen, tetapi sudah tentu ia adalah yang paling bergaya. The Violet Hour dibuka pada tahun 2007 dengan bahagian dalaman ala Gatsby yang hebat. Bersama-sama dengan koktel inovatif seperti Alpha, Bravo, Charlie, Delta dan Penguin’s Suit, ini adalah satu tempat persembunyian rahsia yang anda tidak mahu ketinggalan. Ingin melawat? Rasai perjalanan anda di sepanjang mural jam tangan wap-punk di Damen Avenue untuk mencari pegangan ke lokasi misteri ini.

Pintu masuk sket? Semak. Kata laluan dilindungi? Semak. Eksklusif kepada ahli? Semak. Keahlian ke bar ini boleh digunakan di Old Chicago Inn, yang menempatkan speakeasy ini. Tetamu yang menempah bilik di hotel juga layak untuk masuk. Direndam dalam pencahayaan neon dunia lama dan bunyi dengung band jazz, nikmati koktel klasik era 20-an seperti Manhattan, Old Fashioned dan French 75s.

Seseorang mungkin terkejut selepas melawat Blind Barber. Kedai ini mungkin kelihatan seperti mana-mana percutian dandanan lain untuk lelaki di luar Namun, kedai itu hanya sekelip dari bilik rekreasi gaya 70-an dengan bar penuh. Berjalan melepasi kerusi gunting rambut dan ambang pintu yang tidak jelas untuk merasai suasana komunal bar. Inginkan boogie atau dua? Blind Barber juga mempunyai ruang untuk lantai tarian mini, memenuhi keperluan mereka yang ingin menari sepanjang malam.

Jika anda mencari Almari Janitor, jangan risau jika anda melihat “Kakitangan Sah Sahaja” di tingkat bawah FieldHouse Jones. Sebaik sahaja di dalam, pengunjung yang ingin tahu diberi ganjaran dengan koktel yang menawan dan suasana yang begitu intim, ia hanya mempunyai 15 tempat duduk. Bangunan itu adalah sekali Depot Tenusu Borden, dan bar itu kini terletak di, anda rasa itu, almari janitor. Dihiasi dengan barangan antik dari pasar loak dan kedai barangan, bersedia untuk melibatkan diri dalam suasana intim sekolah lama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *