Balenciaga Le Cagole ialah beg paling hangat sekarang, menurut Lyst

2021 benar-benar membentuk tahun Balenciaga.

Pada bulan Julai, jenama mewah Perancis itu menggembirakan industri fesyen dengan koleksi haute couture pertamanya dalam tempoh 53 tahun. Ia mencuri tumpuan di permaidani merah Met Gala pada bulan September, memakaikan selebriti seperti Rihanna dan Kim Kardashian, yang pakaiannya pantas menjadi tular di media sosial. Dan kami masih belum mencapai kerjasama itu: terdapat Balenciaga x Gucci, Balenciaga x Fortnite, Balenciaga x Crocs, malah Balenciaga x The Simpsons.

Semua ini sepatutnya menyediakan anda untuk berita bahawa Balenciaga kini merupakan jenama fesyen terhangat di dunia, menurut Lyst. Platform beli-belah fesyen global baru sahaja mengeluarkan ranking jenama dan produk fesyennya, yang mengambil kira jualan global, media sosial dan data carian sejak tiga bulan lalu.

Walaupun tahun bermula dengan Gucci di tempat teratas, dan Balenciaga di tempat ke-6, jenama kedua, juga dimiliki oleh konglomerat mewah Kering, telah meningkat dengan ketara untuk mendominasi senarai. Gucci kini menduduki tempat kedua, diikuti oleh Dior, Prada dan Louis Vuitton.

Untuk sebahagian besar, Balenciaga mengucapkan terima kasih kepada Kim Kardashian: penampilan Met Gala oleh mogul kecantikan itu membawa kepada lonjakan 505 peratus dalam carian untuk jenama itu, dan penglibatannya dengan Kanye West Donda parti keluaran album memberi tumpuan yang lebih besar pada gaun perkahwinan haute couturenya. Jenama itu juga baru-baru ini mengenakan Kardashian untuk episod SNLnya, yang menarik kira-kira 7.3 juta penonton.

Kejayaan Balenciaga juga boleh dikreditkan kepada beg Le Cagolenya, yang dilancarkan awal tahun ini. Diinspirasikan oleh tahun 2000-an, serta beg Balenciaga City yang mesti dimiliki pada dekad itu, beg hobo bahu diperbuat daripada kulit yang lembut dan lembik dan mempunyai kancing, tali berjalin dan azimat cermin berbentuk hati. Tepat sekali, namanya, “Le Cagole”, merujuk kepada seseorang yang percaya bahawa “lebih banyak adalah lebih”. Itulah semangat tahun 2000-an, yang trend fesyennya yang keterlaluan telah muncul semula tahun ini.

Jika aksesori tersebut masih tiada dalam almari pakaian anda, anda mungkin mahu membetulkannya secepat mungkin. Di bawah, beli beg yang paling dikehendaki pada masa ini.

Kredit foto tajuk: Balenciaga

Beg Le Cagole didatangkan dalam empat saiz dan pelbagai warna, tetapi atas sebab yang jelas, ini adalah gaya terlaris yang telah memenangi pengaruh fesyen sepertiChiara Ferragni.

Warna kelabu ini merupakan satu lagi warna yang popular di kalangan noughties, dan lebih mudah untuk digayakan dengan pakaian harian anda.

Diikat dengan tali lipatan, Le Cagole bersaiz sederhana ini diperbuat daripada kulit hitam yang paling menonjolkan perkakasan edgy beg itu.

Sudah tentu, ia datang dalam warna putih, tetapi beg ini tidak boleh dianggap minimalis. Ia berat pada perkakasan, dan jika anda melihat dengan lebih dekat, anda akan melihat bahawa fa莽ade kulitnya juga menampilkan croc-embossed.

Siapa tahu beg pantai boleh membuatkan semua orang taksub? Ambil nota daripada Hailey Bieber tentang cara menggayakan tote Prada yang digemari ini apabila anda keluar dan sekitar di bandar.

Beg berkotak Telfar terkenal kerana terjual hanya beberapa minit selepas dikeluarkan, yang juga berlaku untuk Beg Beli-belah yang dibarisi shearling yang dibuat dengan kerjasama UGG. Nasib baik, ia kini ditawarkan di tapak jualan semula untuk kemudahan anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *