Bahagian pasaran Windows Mobile turun kepada 1.3% di AS, menurut Kantar

Sama seperti Windows Insider dan peminat Windows lain boleh menyukai Windows 10 Mobile dan keseluruhan persekitaran Windows Mobile, mereka tidak dapat menghalang bahagian pasaran platform daripada jatuh.

Hari ini, Panel Dunia Kantar mengeluarkan laporan terbaru mereka tentang bahagian pasaran jualan OS telefon pintar, dan ia tidak bagus untuk Windows Mobile. Menurut laporan ini, keseluruhan bahagian pasaran Windows Mobile turun kepada 1.3% di AS, turun 50% daripada angka tahun lepas. Walaupun dalam pasaran paling kukuh, seperti Itali, di mana OS mudah alih Microsoft masih ada, bilangannya telah berkurangan. Malah, bahagian pasaran Windows Mobile di Itali turun kepada 4.4%, turun daripada 7.2% dalam tempoh yang sama tahun lepas. Hampir tiada kehadiran di China, dengan 0.1% jualan yang kecil sepanjang 3 bulan lalu.

Dengan bilangan Microsoft berkurangan, Apple dan Google masih kukuh. Android menyumbang 56.4% daripada jualan telefon pintar di AS, dan iOS menyumbang 42% daripada jualan telefon pintar, meningkat 2.9 mata peratusan tahun ke tahun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *