Bagaimana untuk Menyimpan Lampiran Gmail pada Android

Menyimpan lampiran Gmail pada telefon anda pada Android dahulunya terlalu rumit, tetapi sejak kemas kini utama pada apl Android tahun lepas, ia menjadi lebih mudah. Anda tidak perlu lagi berada dalam rangkaian e-mel sebenar yang mengandungi lampiran untuk memuat turunnya ke telefon anda!

Di sini kami akan menunjukkan kepada anda beberapa kaedah untuk menyimpan lampiran Gmail pada Android.

Versi moden apl Gmail membolehkan anda mengakses terus lampiran e-mel daripada peti masuk e-mel anda.

Catatan: “Ketumpatan senarai perbualan” anda perlu berada pada Lalai atau Selesa untuk melihat lampiran daripada peti masuk. Untuk menukar ini, ketik ikon menu hamburger di penjuru kiri sebelah atas Gmail -> Tetapan -> Tetapan umum -> Ketumpatan senarai perbualan, kemudian tukarnya kepada tetapan yang berkaitan.

Sekarang, kembali ke peti masuk Gmail anda, anda boleh melihat lampiran di bawah pratonton e-mel.

Ketik lampiran untuk membukanya, kemudian ketik ikon menu tiga titik di penjuru kanan sebelah atas dan klik Simpan (atau Simpan ke Drive).

Sebagai alternatif, anda boleh memuat turun lampiran dari dalam urutan e-mel individu. Cuma navigasi ke e-mel tepat yang mengandungi lampiran yang anda mahu, kemudian tekan ikon Muat turun di sebelah lampiran.

Sebaik sahaja anda telah memuat turun lampiran Gmail ke telefon anda, lampiran tersebut hendaklah berada dalam folder Muat Turun anda (atau apa sahaja yang anda tetapkan sebagai folder muat turun lalai pada telefon anda). Anda boleh mengakses ini menggunakan apl pengurus fail lalai pada telefon anda (dipanggil ‘Fail’ pada stok Android), kemudian menavigasi ke folder Muat turun di dalamnya.

Dan begitulah caranya! Jika anda ingin benar-benar menguasai Gmail, kemudian baca senarai pintasan Gmail kami atau cara menukar Gmail menjadi apl desktop dalam Windows 10.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Pengurus Kandungan di Make Tech Easier. Menikmati Android, Windows dan bermain-main dengan emulasi konsol retro ke titik permulaan.

Saya harap saya akan melihat artikel ini bulan lepas. Saya terpaksa menyimpan lampiran buat kali pertama dan saya mengaburkan telefon saya untuk selama-lamanya sebelum akhirnya saya mengetahuinya.馃檮

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *