Bagaimana untuk menyembunyikan apl pada Android

Ramai pengguna Android melumpuhkan atau menyahpasang apl pada telefon pintar Android jika mereka tidak mahu melihat atau menggunakannya lagi. Tetapi terdapat juga cara di mana anda boleh menyediakan apl sedia untuk digunakan, dan hanya memadamkan data apl, dengan menggunakan ciri yang dipanggil hide apps.

Sesetengah pengguna mempunyai maklumat peribadi sensitif yang disimpan yang mereka mahu individu tertentu lihat, atau beberapa apl yang mungkin tidak mesra kanak-kanak, untuk itu anda boleh menyembunyikan apl daripada muncul dalam tatal biasa anda. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa menyembunyikan apl tidak akan memberikan anda privasi penuh data anda, kerana apl tersebut boleh dicari.

Beberapa langkah mudah yang boleh anda ikuti untuk menyembunyikan aplikasi pada telefon pintar Xiaomi anda:

Ini adalah langkah mudah yang boleh anda ikuti untuk mencapai aplikasi bersembunyi pada telefon pintar anda masing-masing. Jika anda ingin menyembunyikan foto pada fail pada telefon Samsung, maka terdapat banyak pilihan untuk anda gunakan seperti menggunakan telefon Samsung sendiriFolder Selamat. Aplikasi ini diprapasang pada telefon anda dan membolehkan anda menyembunyikan semua jenis fail dan foto. Satu-satunya perkara yang diperlukan ialah akaun Samsung.

Kami berharap panduan ini membantu mempelajari cara menyembunyikan apl pada Android. Beritahu kami jika anda mempunyai sebarang soalan dalam ulasan di bawah.

Baca Lagi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *