Bagaimana untuk menyemak “Aktiviti Anda” di Instagram

Gunakan apl ‘Nota’ pada iPhone anda untuk berbual rahsia tanpa rasa takut seseorang mengetahuinya.

Apakah perkara pertama yang dilakukan oleh orang yang mengintip apabila mereka mendapat akses kepada telefon anda? Semak teks anda, bukan? Kebanyakan apl pemesejan yang kami gunakan agak dikenali dan sesiapa yang berminat akan terlebih dahulu melihat aplikasi tersebut. Bukankah pemikiran seseorang menyemak teks peribadi anda menakutkan?

Bagaimana jika kami memberitahu anda ada cara anda boleh bersembang secara rahsia dengan seseorang pada iPhone anda menggunakan aplikasi yang tidak akan difikirkan oleh sesiapa pun. Apl ‘Nota’lah yang membantu anda dalam situasi ini. Apl ‘Nota’ boleh menjadi apl pilihan anda dengan mudah untuk sembang rahsia.

Untuk mengadakan sembang rahsia dengan seseorang, anda hanya perlu membuat dan berkongsi nota dengan mereka menggunakan apl Nota. Anda juga boleh berkongsi nota dengan berbilang orang. Sebarang pengeditan yang dibuat pada nota mencerminkan masa nyata kepada semua pengguna yang telah diberikan akses memberikan persekitaran yang sangat diperlukan untuk sesi sembang. Anda juga akan mempunyai pilihan untuk membenarkan pengguna tertentu (dalam adegan kumpulan) untuk melihat perbincangan sahaja.

Untuk berkongsi nota dengan pengguna lain, ketik ikon aplikasi ‘Nota’ pada skrin utama iPhone.

Sebaik sahaja anda telah membuka apl ‘Nota’, ketik ikon ‘Baharu’ di sudut kanan bawah skrin untuk membuat nota baharu.

Masukkan ‘Subjek’ untuk nota di bahagian atas dan kemudian anda rahsia mesej di bawahnya. Setelah selesai, ketik pada elipsis berhampiran penjuru kanan sebelah atas untuk memulakan proses perkongsian.

Kotak kini akan muncul di bahagian bawah skrin dengan berbilang pilihan. Ketik pada pilihan ‘Kongsi nota’ dalam kotak.

Sebelum anda berkongsi nota, anda perlu menyemak kebenaran yang diberikan kepada orang yang anda kongsikan nota itu. Untuk menyemak, ketik pada ‘Pilihan Kongsi’ di bahagian bawah.

Memandangkan kami berkongsi nota dengan tujuan berbual, pastikan pilihan ‘Boleh membuat perubahan’ dipilih. Seterusnya, ketik ikon ‘Kongsi nota’ di bahagian atas untuk kembali ke skrin terakhir.

Anda kini akan menemui pelbagai pilihan untuk berkongsi nota dengan orang yang anda ingin bersembang secara rahsia. Pilih pilihan yang mudah dan selamat.

Jika anda menggunakan apl pemesejan segera atau iMessage untuk berkongsi nota, pastikan anda dan penerima memadamkan mesej (dalam apl pemesejan) selepas membuka nota untuk mengekalkan kerahsiaan.

Setelah orang lain menerima jemputan, mereka boleh membuka nota dan menambah mesej mereka di bawah mesej anda dalam nota. Sebarang pengeditan yang dibuat pada nota akan ditunjukkan dalam masa nyata untuk semua pengguna yang mempunyai akses kepada nota.

Tangkapan skrin di bawah akan memberi anda pemahaman yang saksama tentang konsep dan antara muka. Utas ini juga boleh diteruskan selama yang anda mahu ia diteruskan.

Apl ‘Nota’ membolehkan anda menyesuaikan nota yang anda kongsi untuk meningkatkan daya tarikan dan kejelasan teks apabila berbilang orang sedang mengeditnya.

Dalam nota kongsi yang anda gunakan untuk bersembang secara rahsia, ketik ikon ‘Dikongsi’ di bahagian atas sebelah kanan untuk melihat pelbagai pilihan penyesuaian yang tersedia.

Anda akan menemui dua pilihan penyesuaian di bawah senarai orang yang mempunyai akses kepada nota. Dayakan suis togol di sebelah ‘Serlahkan Semua Perubahan’ dan ‘Sembunyikan Makluman’.

Serlahkan Semua Perubahan. Suis ini akan menyerlahkan pengeditan oleh setiap pengguna dalam warna yang berbeza. Menjadikannya lebih mudah untuk menggunakan nota sebagai sesi sembang.

Sembunyikan Makluman. Secara lalai, apabila seseorang membuat pengeditan dalam nota kongsi, anda menerima makluman pada iPhone anda yang mungkin mengalahkan tujuan sembang rahsia. Dengan mendayakan pilihan ‘Sembunyikan Makluman’, apl Nota tidak akan memaparkan pemberitahuan apabila nota dikemas kini atau apabila terdapat mesej baharu dalam nota.

Untuk menamatkan sembang dalam apl Nota, anda hanya perlu berhenti berkongsi nota dengan orang lain. Untuk berbuat demikian, ketik ikon ‘Dikongsi’ di bahagian atas untuk melihat pelbagai pengguna yang mempunyai akses kepada nota.

Pada halaman ini, anda akan menemui senarai pengguna yang mempunyai akses kepada nota ini di bahagian atas. Selain itu, anda harus mempunyai pilihan ‘Berhenti Perkongsian’ di bahagian bawah, ketik padanya.

Tetingkap perkongsian akan ditutup dan kotak pengesahan akan dipaparkan. Ketik pada ‘Berhenti Perkongsian’ dalam kotak untuk menamatkan sembang.

Selepas anda berhenti berkongsi, nota itu akan dipadamkan daripada peranti semua orang yang sebelum ini mempunyai akses kepadanya. Walau bagaimanapun, anda masih boleh mencari dan melihatnya pada iPhone anda dalam apl ‘Nota’. Untuk mengalih keluarnya sepenuhnya, hanya padamkan nota seperti yang biasa anda lakukan untuk nota lain pada iPhone anda.

Dengan semua perkara yang anda pelajari di atas, berbual secara rahsia dengan seseorang kini sepatutnya menjadi sekeping kek antara pengguna iPhone.

/*# sourceURL=/css/ampshared.css*/

Papan pemuka aktiviti akan dilancarkan ke kedua-dua peranti iOS dan Android. Jika anda belum melihatnya pada peranti anda, jangan risau! Ia hanya dilancarkan secara beransur-ansur dan mungkin mengambil sedikit masa sebelum Instagram mendayakannya untuk anda juga.

Selain daripada laporan aktiviti, anda juga boleh menetapkan peringatan harian untuk memberitahu anda apabila anda telah menggunakan apl itu dengan cukup untuk hari itu. Anda boleh menetapkan had masa tersuai selepas itu anda akan dihantar peringatan untuk berhenti menggunakan apl untuk hari itu.

Itu sahaja. Jika anda tidak melihat “Aktiviti Anda” dalam tetapan pada profil Instagram anda, tunggu selama beberapa hari. Ia akan muncul akhirnya. Cuma pastikan anda telah memasang kemas kini terkini daripada App Store pada peranti anda.

Sebaik sahaja anda menetapkan peringatan harian untuk Instagram, anda akan dimaklumkan setiap hari apabila anda telah mencapai masa yang anda tetapkan untuk diri anda sendiri untuk menggunakan apl tersebut.

Ini akan meredamkan pemberitahuan daripada Instagram untuk masa yang ditetapkan supaya anda boleh fokus pada kerja anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *