Bagaimana untuk menyelesaikan masalah pembekuan dalam Kemas Kini Windows 10 April 2018

Biasanya sukar bagi kategori peranti baharu untuk mendapatkan momentum dalam kalangan pelanggan jika mereka telah digunakan dengan kategori peranti tertentu untuk masa yang sangat lama. Ia tetap benar walaupun kategori baharu menawarkan sesuatu yang sangat berguna. Dalam kes ini, orang telah terbiasa dengan komputer riba dan komputer riba tradisional untuk masa yang sangat lama. PC Sentiasa Terhubung sesuai untuk mereka yang banyak melakukan perjalanan dan mempunyai ketersambungan serta hayat bateri sebagai keutamaan utama mereka. Tetapi sekali lagi mereka akan memerlukan tambahan untuk mereka benar-benar membeli produk. Nasib baik, untuk PC Sentiasa Terhubung, ini datang dalam bentuk data tanpa had percuma.

Salah satu titik jualan utama PC Sentiasa Disambungkan ialah ketersambungan. Ini boleh didayakan dengan memasukkan SIM pembawa pilihan anda atau dengan meletakkan e-SIM jika anda ingin menukar pembawa dengan kerap. Tetapi pek data datang pada harga.

Pembekal rangkaian mudah alih keempat terbesar di Amerika Syarikat, Sprint, telah bersetuju untuk menyelesaikan isu ini dengan menyediakan data LTE tanpa had percuma kepada pelanggan yang membeli mana-mana PC Sentiasa Terhubung. Ini termasuk HP Envy X2, Asus NovaGo, dan Lenovo Miix 630. Tawaran itu akan tersedia sehingga 31 Disember 2018.

Selepas tawaran tamat tempoh, pengguna boleh memilih untuk membayar $15 sebulan untuk mendapatkan tawaran data LTE tanpa had. Ia boleh dikurangkan kepada $10 jika anda mendayakan autopay. Perlu diingat bahawa anda perlu membayar tambahan untuk cukai. Selain itu, mungkin terdapat pendikitan kelajuan jika anda mencapai ambang tertentu penggunaan data.

Sprint masih belum mengesahkan sama ada tawaran itu tersedia atau tidak untuk pengguna sedia ada PC Sentiasa Terhubung. Jadi kami tidak pasti sama ada tawaran ini hanya untuk menarik orang ramai supaya membeli peranti ini. Semasa menulis cerita ini, Sprint tidak menjual peranti ini di kedai mereka.

Tawaran data tanpa had percuma untuk PC Sentiasa Disambungkan sangat bermakna di dunia. Pelanggan tidak perlu risau tentang kos data sekurang-kurangnya sehingga tawaran tamat tempoh. Sprint mungkin mengumumkan butiran lanjut tentang tawaran ini dalam beberapa hari akan datang.

Kemas kini Windows 10 April 2018 (versi 1803) baru sahaja dikeluarkan kepada umum tetapi malangnya, binaan tidak stabil dan pengguna melaporkan banyak isu dengan kemas kini. Sesetengah pengguna menghadapi masalah memasang kemas kini. Yang lain mempunyai beberapa isu dengan komponen perkakasan seperti tetikus, mikrofon, dll. Malangnya, isu itu tidak berakhir di sini. Sesetengah pengguna Reddit melaporkan bahawa mereka menghadapi masalah pembekuan dengan Google Chrome.

Google Chrome mungkin mengalami masalah keserasian dengan kemas kini terkini. Tetapi tidak semua pengguna terjejas. Pembekuan berlaku melakukan perkara rawak seperti membuka tab baharu atau hanya melayari web. Aplikasi lain juga mungkin membeku jika Google Chrome berjalan di latar belakang.

Perkara yang baik ialah Microsoft kini menyedari isu itu. Ejen Microsoft telah mengesahkan dalam forum Komuniti Microsoft bahawa sesetengah peranti yang berada pada kemas kini Windows 10 April 2018 mungkin mengalami masalah beku apabila menggunakan aplikasi seperti Google Chrome dan “Hey Cortana”. Jadi, walaupun aplikasi yang disepadukan ke dalam sistem pengendalian mempunyai masalah dengan kemas kini terkini.

Microsoft juga telah memberikan beberapa kaedah untuk menyelesaikan isu pembekuan semasa menggunakan Google Chrome dan “Hey Cortana”. Jika peranti anda membeku semasa anda menggunakan Google Chrome atau mana-mana apl lain, anda boleh mengikuti mana-mana kaedah berikut untuk menyelesaikan isu ini tanpa memulakan semula sistem.

Kemas kini Windows 10 April 2018 sangat malang kepada ramai pengguna. Microsoft mempunyai banyak kerja untuk menjadikan versi ini stabil. Microsoft mengatakan bahawa isu pembekuan akan diperbaiki melalui kemas kini kumulatif yang akan dilancarkan pada 8 Mei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *