Bagaimana untuk menjejak telefon Android daripada iPhone pada 2021

Kehidupan tidak dapat diramalkan, dan tidak kira betapa berhati-hati anda, kehilangan jejak peranti Android anda adalah kemungkinan yang adil. Terima kasih kepada banyak kemajuan, anda boleh menjejaki peranti anda dan mengunci atau memadamnya dari jauh untuk disimpan. Walaupun anda boleh menjejaki iPhone menggunakan Cari Saya, bolehkah kami mencari peranti Android yang hilang daripada iPhone?

Nah!! Sudah tentu, anda boleh. App Store penuh dengan apl penjejakan, termasuk beberapa apl kawalan ibu bapa yang hebat untuk iPhone yang boleh menjejaki telefon Android yang disambungkan. Walau bagaimanapun, hampir semua datang dengan sekatan besar-besaran, iaitu apl itu harus diprapasang dalam peranti itu dan mempunyai akses lokasi.

Walaupun berapa ramai di antara kita yang mempunyai apl penjejakan yang diprapasang? Jadi bagaimana kita boleh menjejaki telefon Android dalam senario ini? Nah, Google mempunyai penyelesaian yang mudah! Teruskan membaca.

Seperti apl Cari Saya iPhone, Google mempunyai apl Cari Peranti Saya untuk peranti Android. Tidak seperti apl lain, apl ini tidak memerlukan apl itu pada peranti yang hilang (untuk dijejaki). Perkhidmatan ini menggunakan ID Google yang didaftarkan dengan telefon Android dan menjejaki keberadaannya dengan sewajarnya.

Selain daripada menjejak dan mencari telefon, Cari Peranti Saya membawa beberapa ciri penting. Pertama sekali, ia memberikan maklumat seperti nama peranti, bateri dan nama rangkaian (selular atau Wi-Fi). Selain itu, nombor IMEI peranti, status aktif terakhir dan maklumat seumpamanya yang lain juga tersedia.

Sebagai sebahagian daripada ciri keselamatan, anda boleh menghantar deringan pada peranti, mengunci telefon dari jauh dan memadam semua data. Untuk mendayakan ciri ini, peranti Android mesti mempunyai akaun Google yang aktif dan Cari Peranti Saya didayakan.

Ciri ini didayakan secara automatik dalam kebanyakan peranti Android. Untuk menyemak status, pergi ke Tetapan Pian Keselamatan 鈫?nbsp;Cari Peranti Saya.

Cari Peranti Saya ialah apl Android, oleh itu anda tidak boleh memasangnya pada peranti iOS anda. Walau bagaimanapun, anda boleh mengendalikan perkhidmatan melalui laman webnya, agak serupa dengan semasa anda menjejaki iPhone anda daripada telefon android; ini caranya:

Semasa mengesan peranti yang dicuri, anda dinasihatkan untuk melibatkan pihak berkuasa tempatan sebelum anda keluar untuk menangkap pencuri itu. Lagipun, anda telah melakukan bahagian anda dalam memantau telefon. Biarkan mereka melakukannya dengan mendapatkannya semula.

Had:

mSpy ialah aplikasi genius yang membolehkan anda menjejak sebarang telefon daripada iPhone anda. Ia sesuai untuk ibu bapa yang ingin memerhatikan keberadaan anak-anak mereka. Selain itu, ia melakukan lebih daripada lokasi jejak. Anda akan mendapat gambaran keseluruhan lengkap tentang aktiviti telefon pintar anak-anak anda, daripada panggilan dan mesej teks kepada penggunaan media sosial dan carian internet. Ini menjadikannya salah satu aplikasi kawalan ibu bapa yang terbaik, dan ia sangat berbaloi dengan harga yang berpatutan.

Selain itu, ia serasi dengan Android 4 dan lebih baharu dan iOS 7 dan lebih baharu.

Berikut ialah cara menggunakan mSpy untuk menjejak telefon Android daripada iPhone anda.

Catatan: Anda boleh melakukan persediaan ini dari penyemak imbas pada komputer anda juga.

Catatan: Anda akan dibimbing untuk memasang mSpy pada telefon Android melalui kaedah khas yang melibatkan memuat turun aplikasi melalui pelayar. Ia tidak boleh dipasang melalui Gedung Play. Tetapi jangan risau, kerana kaedah ini selamat dan berkesan.

Setelah anda mengikuti langkah-langkah tersebut, anda boleh melihat maklumat lokasi peranti Android dalam akaun mSpy anda pada bila-bila masa yang anda mahu.

harga: $21.00 sebulan untuk pelan bulanan atau $5.00 sebulan untuk rancangan tahunan

Daftar untuk mSpy

Identiti Peralatan Mudah Alih Antarabangsa (IMEI) menyulitkan banyak maklumat tentang peranti anda, daripada jaminannya kepada spesifikasi perkakasan/perisian. Sekiranya berlaku kecurian, IMEI boleh digunakan untuk menjejak dan menyekat peranti anda oleh pihak berkuasa yang sah. Tetapi bagaimana jika anda tidak ingat maklumat sedemikian tentang peranti anda? Berikut ialah cara untuk mendapatkan semula nombor IMEI melalui Cari Peranti Saya:

Bahagian ini juga memanfaatkan maklumat tentang bila peranti terakhir dalam talian, membolehkan anda menyemak status peranti anda yang dicuri atau hilang.

Ciri yang mudah, terutamanya apabila anda mempunyai tabiat melupakan peranti anda di mana-mana dan di mana-mana sahaja. Cari Peranti Saya membolehkan anda memanggil peranti android dari jauh.

Had:

Ciri ini membolehkan anda mengunci peranti android dari jauh supaya tiada sesiapa boleh menggunakannya. Setelah diaktifkan, peranti akan ditutup, dan skrin kunci akan menunjukkan mesej pemulihan (jika disediakan) dan tanda pemilik panggilan. Peranti kekal dikunci sehingga panggilan dibuat, walaupun ia dimulakan semula beberapa kali.

Selain itu, semua pemberitahuan apl disembunyikan pada masa ini. Jadi, tiada sesiapa boleh mengakses sebarang mesej, e-mel atau pemberitahuan yang diterima pada masa ini. Terutama, skrin tidak boleh dikunci jika peranti berada di luar talian. Walau bagaimanapun, skrin akan dikunci sebaik sahaja peranti masuk dalam talian melalui rangkaian selular atau Wi-Fi. Ia akan dikunci sehingga panggilan dibuat.

Walaupun kehilangan telefon adalah menyakitkan dan menjengkelkan, kesan daripada pelanggaran data boleh menjadi sangat buruk. Inilah sebabnya Cari Peranti Saya telah memasukkan ciri ini dengan bijak. Ini akan memadamkan sepenuhnya sebarang kesan data atau maklumat peribadi anda dan tetapan semula kilang.

Sama seperti peranti Selamat, ciri ini tidak akan berfungsi jika peranti di luar talian. Walau bagaimanapun, skrin akan dikunci sebaik sahaja peranti masuk dalam talian melalui rangkaian selular atau Wi-Fi. Ia akan dikunci sehingga panggilan dibuat.

Itu sahaja buat masa ini!!

Tidak dinafikan, perkhidmatan itu mempunyai set sekatannya sendiri, tetapi hampir semua aplikasi lain mempunyai set sekatan yang serupa. Selain itu, siapa yang mahu memori makan apl rawak sebagai persediaan untuk peristiwa malang. Dan walaupun adalah baik untuk bersedia, apl penjejakan ini mempunyai risiko tambahan terhadap pelanggaran privasi dan data.

Sejauh manakah anda boleh mempercayai apl pihak ketiga yang kekal tidak aktif pada peranti anda sentiasa? Inilah sebabnya saya menasihati Cari Peranti Saya untuk memastikan telefon dan data anda selamat!

Adakah anda pernah mencuba mana-mana alat penjejakan peranti ini? Kongsi pengalaman anda dalam komen di bawah.

Baca seterusnya:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *