Bagaimana untuk mematikan iklan pada telefon Samsung untuk kebaikan

Apabila anda membayar wang tunai hasil titik peluh anda untuk telefon pintar baharu, anda tidak menjangkakan akan dibanjiri dengan iklan yang muncul sepanjang masa. Ini benar terutamanya dengan peranti perdana, seperti Galaxy S21 Ultra atau Galaxy Z Fold 2, yang agak mahal.

Tetapi atas sebab apa pun, Samsung telah memutuskan bahawa ia mahu terus menghantar iklan kepada anda untuk perkara yang anda tidak mahu lihat. Sebagai contoh, iklan telah muncul pada Galaxy Z Fold 2 kami beberapa kali, bertanya sama ada kami mahu “menaik taraf” kepada Galaxy Note 20 Ultra. Kemudian iklan lain muncul selepas Galaxy S21 diumumkan, sekali lagi meminta untuk menaik taraf.

Kami faham bahawa iklan ini berguna untuk Samsung dalam beberapa kapasiti, tetapi sebenarnya, iklan ini benar-benar menjengkelkan. Tetapi Kedai Samsung bukanlah satu-satunya aplikasi yang akan menghantar iklan kepada anda dan pemberitahuan tidak berguna lain dari semasa ke semasa. Galaxy Store ialah satu lagi pesalah yang teruk, menunjukkan pemberitahuan senyap untuk diskaun pada pembelian dalam apl atau mempamerkan apl rawak yang menyediakan “Lima Alat Produktiviti dalam Satu Suite”.

Tidak kira sama ada anda telah membayar $200 atau $2,000 untuk peranti Samsung, kami tidak sepatutnya menerima iklan mengganggu pada telefon pintar yang telah kami bayar. Ini, sudah tentu, berbeza daripada telefon yang dijual melalui Amazon – seperti Nokia 6 atau Alcatel Idol 5S – dan merupakan sebahagian daripada perkongsian dengan pembuat telefon dan Amazon untuk memaparkan iklan pada skrin kunci.

Matikan iklan diperibadikan

Apabila anda mula-mula melalui proses persediaan pada peranti Samsung Galaxy baharu anda, terdapat kotak kecil yang menarik yang membolehkan anda mengikut serta dalam iklan yang diperibadikan. Jika anda seperti kami dan hanya mahu menggunakan telefon baharu anda, ada kemungkinan ini didayakan hanya untuk mempercepatkan proses. Nasib baik, anda boleh menyelam ke dalam apl Tetapan dan mematikannya.

Matikan iklan pemasaran

Samsung tidak berhenti hanya melemparkan iklan dan pemberitahuan yang menjengkelkan di bawah naungan pemberitahuan anda. Tidak. Anda akan mendapati beberapa iklan bertaburan di pelbagai aplikasi yang mempromosikan beberapa produk baharu atau aplikasi lain dari dalam apl yang anda gunakan. Ini boleh dimatikan, walaupun ini bermakna anda perlu pergi ke setiap apl secara khusus untuk menarik diri daripada pemberitahuan Pemasaran.

Dalam contoh ini, kami akan menggunakan Samsung Health.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *